Jure Šundov posjetio Korčulu

Zamjenik gradonačelnika Grada Splita Jure Šundov danas je boravio u Korčuli u službenom posjetu. Domaćin mu je bio gradonačelnik Mirko Duhović. Razgovaralo se o gospodarskoj i investitorskoj suradnji i vezama koje se mogu uspostaviti između dvaju gradova.

U raspravi je posebna pažnja posvećena problemima s kojima se susreće većina naših gradova na moru zbog spornih rješenja današnjeg pravnog okvira koji uređuje upravljanje pomorskim dobrom. Istaknuto je da su nužne izmjene današnjeg zakonodavstva koje priječi gradove u njihovom održivom gospodarskom razvitku i onemogućava im upravljanje njihovim najznačajnijim resursom, a to je upravo pomorsko dobro, njihova obala, “riva”.

Uvaženi gost iz Splita podržao je inicijativu gradonačelnika Duhovića da se u Korčuli organizira susret predstavnika jadranskih gradova i općina na kojem bi se iznijeli prijedlozi i mišljenja o definiranju pomorskog dobra, njegovom održavanju, zaštiti i gospodarskom korištenju, zatim o pitanjima koncesija, posebne upotrebe pomorskog dobra, lučkih uprava i dr.

Za vrijeme svog  boravka g. Šundov prošetao je Starim gradom izražavajući svoje oduševljenje korčulanskim kulturno-povijesnim znamenitostima.

Komentiraj