Književna građa Praxis poklonjena zavičajnoj zbirci u Korčuli

Gradska knjižnica "Ivan Vidali" iz Korčule predstavila je knjigu "Praksis orijentacija, časopis Praxis” i Korčulansku ljetnu školu, autora Ante Lešaje.

Ante Lešaja je Korčulanin i umirovljeni sveučilišni profesor ekonomije. Prikupljao je materijale, kako bi ih pohranio i približio istraživačima, koliko građu, toliko tekstove i dokumente iz razdoblja jugoslavenske filozofske i sociološke misli koji su ostavili trajnu intelektualnu tekovinu od međunarodnog značaja, sveopćim zaključkom da su u zasjedanjima ljetne škole i na stranicama časopisa svoje doprinose ostavili velikani političke misli 20. stoljeća iz svih država svijeta.

Ravnateljica knjižnice Tajana Grbin, uručila je autoru potpisani ugovor o preuzimanju  svih brojeva časopisa Praxis, uz obilnu dokumentaciju objavljenih radova i zapisa Korčulanske ljetne škole koja se  održavala u Korčuli od 1964.do 1974. godine.

Dr. Lešaja je evocirao uspomene radeći na modernizaciji Gradske knjižnice Ivan Vidali u Korčuli istaknuvši da je smatrao da bi bilo dobro napraviti zavičajnu zbirku u kojoj se prikuplja građa o tome kraju te da je kao Korčulanin ponosan što se njegovi radovi nalaze u zavičajnoj zbirci.

Na kraju druženja bilo je raznih pitanja i komentara, pa i anegdota iz vremena Korčulanske ljetne škole.

Djelomično preuzeto iz teksta Nike Perića.

Komentiraj