Konferencija za javnost “Želim pomagati”

Lokalna akcijska grupa „LAG 5“ organizira konferenciju za javnost u sklopu projekta „Želim pomagati“ koja će se održati u srijedu, 04. prosinca 2019. godine, u kino dvorani u Korčuli s početkom u 10 sati.

„LAG 5“ je 09. srpnja 2019. godine potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u svrhu provedbe projekta ”Želim pomagati” (kodni broj: UP.02.1.1.05.0311) u ukupnoj vrijednosti od 6.057.031,16 kuna s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. Radi se o Pozivu „Zaželi – Program zapošljavanja žena“, u sklopu ESF Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. -2020.“

Partneri na projektu su: Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Dubrovnik, Centar za socijalnu skrb Korčula, te općine Vela Luka, Orebić, Blato, Smokvica i Grad Korčula.

Cilj projekta je omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina s naglaskom na teško dostupna, ruralna područja i otoke. Ovim projektom planirano je zapošljavanje 38 žena, najviše srednje stručne spreme s područja navedenih Općina i Grada Korčule, koje će brinuti o 152 korisnika. Na konferenciji će o uspješno započetim aktivnostima projekta „Želim pomagati“ govoriti voditeljica projekta Katarina Slejko, predsjednik LAG-a 5 Vjeran Filippi, ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Korčuli Dobrila Petković – Kolumbić, voditelj pododsjeka HZZ, ispostava u Korčuli Mario Lozica, načelnica općine Vela Luka Katarina Gugić, načelnik općine Blato Ante Šeparović, načelnik općine Smokvica Kuzma Tomašić, načelnik općine Orebić Tomislav Ančić i gradonačelnik Korčule Andrija Fabris.

Više možete pročitati na poveznici.