Korčulanska sportska ekspedicija stigla na Azorske otoke

PONTA DELGADA, 25. svibnja - Nakon gotovo dan i pol putovanja koje je uključivalo doslovce tek nekoliko sati noćenja u Lisabonu korčulanska sportska ekspedicija je avionom portugalske zrakoplovne tvrtke TAP stigla na Azorske otoke u grad Ponta Delgadu

Korčulanska ekspedicija koju čini 45 članova već se smjestila u svoje hotele i za sada nema nikakvih većih problema. Akreditacije i smještaj obavljen je mimo svih prijašnjih običaja vrlo brzo, pa smo već stigli malo prošetati gradom… U poslijepodnevnim satima naše sportaše, sukladno planovima njihovih sportskih voditelja, očekuju i prvi treninzi i pripreme za početka natjecanja.

Sutra navečer je i Ceremonija Svečanog otvaranja 14. Svjetskih otočki Igara u predjelu grada koji se zove Portas do Mar.

Za sada se još uvijek ne zna točan broj otoka sudionika, ali kako čujemo neki od onih najudaljenijih u zadnji su čas otkazali Igre.

No i prije službenog otvaranja korčulanski sportaši kreću sa prvim nadmetanjima. Pod vodstvom Veljka Miline i Feliča Verzottia startaju prvo naši rukometaši koji su svrstani u ”A” jakosnu grupu. U srijedu bi po rasporedu trebali odigrati utakmicu sa Madeirom, a shodno rasporedu sve do subote svaki dan će odigravati po jednu utakmicu.

U momčadskom dijelu u srijedu će svoje prve nastupe zabilježiti i naši stolnotenisači i tenisači, koje vodi Marko Jeričević, odnosno Stjepan Ipša.

Plivački bazen sutra će prvi put osjetiti korčulanski plivači i plivačice, najprije službenim treninzima po programu voditeljice Adriane Barčić, a potom i službenim natjecanjima u četvrtak, petak i subotu. Plivačka natjecanja odvijati će se u sportskom kompleksu ‘‘Laranjeiras” u okviru kojeg se inače nalazi i atletski stadion, na kojeg će atletičarke i atletičari koje vode Gordana i Nenad Šeparović izaći najprije u kvalifikacijama u četvrtak, te nadamo se u finalnim borbama u petak.

Kao što je to već uobičajeno svi smo se raštrkali i krenuli svaki na svoju stranu, natjecatelji su smješteni po sportovima u različite hotele, no nismo udaljeni puno jedni od drugih, a i sportska borilišta se prema prvim javljanjima nalaze nedaleko hotela….

Ponta Delgada, inače je glavni grad Azorskih otoka koju čini devet otoka, i nalazi se na otoku Sao Miguel. Prvi dojmovi govore o simpatičnom i urednom gradiću od 50-tak tisuća ljudi, koji se poprilično razlikuje od dosadašnjih organizatora Igara na kojima smo sudjelovali, a koji su redom bili mediteranskog ili karibskog tipa, tople klime i ambijenta. Ovdje se naravno itekako osjeća utjecaj svugdje prisutnog Atlantika (otoci su usred Atlanskog oceana, udaljeni 1.500 km od Portugala) , ponajprije po klimi koja je dosta svježija u odnosu na našu, ulice jesu prometne, ali mediteranskim gradovima svojstvene gužve, žurbe i prevelike buke nema…

Sve o nastupima korčulanskih sportaša na 14. Svjetskim Igrama , kao i ostalim sportskim događanjima na Korčuli i Pelješcu možete naći na Marko Polo Sport.net http://www.markopolosport.net/