Korčulansko-pelješko srce – Kupljen novi ultrazvuk srca!

Humanitarna udruga Korčulansko-pelješko srce, nakon uspješne akcije prikupljanja sredstava za nabavu modernog uređaja za dijagnostiku srčanih i drugih bolesti, organizira svečano ustupanje nove dijagnostičke opreme Domu zdravlja Korčula, u Domu zdravlja 22. prosinca (srijeda) u 13:00 sati, u nazočnosti donatora, članova i odbora Udruge te djelatnika Doma.

Humanitarna udruga  “Korčulansko- Pelješko srce” s velikim zadovoljstvom objavljuje da smo uspjeli kupiti novi ultrazvuk srca donacijskim sredstvima prikupljenim u humanitarnoj akciji koju smo započeli pred osam mjeseci. Nakon pažljiva odabira između nekoliko najboljih svjetskih ultrazvučnih uređaja, odabrali smo vrhunski, najsuvremeniji uređaj japanske proizvodnje, Aloka prosound alfa 10, vrijedan 715.000,00 kn. Radi se o ultrazvučnom uređaju za pregled srca i trbušnih organa sa izvanrednim dijagnostičkim mogućnostima. Uz novi ultrazvuk nabavljena je i odgovarajuća kompjuterizirana radna stanica koja ima mogućnost naknadne obrade i telemedicinskog prijenosa podataka te specijalni ležaj za ultrazvučne preglede.

Naša akcija je naišla na veliki odaziv stanovništva otoka Korčule i poluotoka Pelješca, firmi i ustanova kao i naših ljudi i prijatelja koji žive izvan Korčule i Pelješca. Sretni smo što je u našim naporima prepoznata velika želja i volja da se svi zajedno založimo za opće dobro.

Zahvaljujemo svima koji su pomogli svojim novčanim prilogom i sponzorstvom i omogućili da nabavimo ovaj iznimno kvalitetan i vrijedan ultrazvučni dijagnostički uređaj. Svačiji prilog, od onog najmanjeg do onog najvećeg bio je jednako vrijedan i neophodan za uspješno ostvarenje ove akcije. Novi ultrazvučni uređaj će značajno povećati zdravstveni standard naših stanovnika i sigurno će biti dodatni poticaj za razvoj cjelokupne zdravstvene službe na području otoka Korčule i poluotoka Pelješca.

Udruga će novi ultrazvuk ustupiti na korištenje Internističkoj službi Doma zdravlja Korčula, službi koja je nosilac borbe protiv bolesti srca na otoku Korčuli i poluotoku Pelješcu. Pretrage na ovom uređaju bit će dostupne preko liječničke uputnice svim našim stanovnicima, a služit će i za potrebe hitnih pregleda turista i svih posjetitelja ovog područja.

Primopredaja novog ultrazvuka bit će izvršena u Domu zdravlja Korčula 22. prosinca (srijeda) u 13:00 sati, u nazočnosti donatora, članova i odbora Udruge te djelatnika Doma.

Naša akcija prikupljanja donacijskih sredstava nastavlja se i dalje sa namjerom nabavke druge najsuvremenije kardiološke opreme koja će služiti na dobro svim našim ljudima.

Još jednom hvala svima koji su doprinijeli da postanemo jedno veliko srce.

/Humanitarna udruga “Korčulansko-pelješko srce”/