LAG – 4. radionica

U susret 4.radionici osnivanja Lokalne akcijske grupe (LAG) područja općina Lastovo, Vela Luka, Blato, Smokvica, Lumbarda, Orebić, Trpanj, Janjina, Ston, Mljet, Dubrovačko primorje i grada Korčule, sukladno LEADER Programu EU, ovim putem dostavljamo Program 4. Radionice osnivanja LAG-a, termine i lokacije te pozivamo zainteresirane iz civilnog, privatnog i javnog sektora da sudjeluju u radu 4. radionice

PROGRAM 4. RADIONICE OSNIVANJA LOKALNE AKCIJSKE GRUPE (LAG)

Ston, 12. rujna  2011., 10.00 sati dvorana Općine Ston
Orebić, 12.  rujna  2011., 14.00 sati dvorana Općine Orebić
Blato, 13. rujna 2011., 11.00 sati Vijećnica Općine Blato 

DNEVNI RED:

 • Osvrt na nacrt Osnovne analize, SWOT analize i Analize resursa područja LAG 
  Marijo Polić, IMO; Zvonko Čuljat, DUNEA
 • Odabir kritičkih razvojnih pitanja/prioriteta lokalnog razvoja
  Mario Polić, IMO; Zvonko Čuljat, DUNEA
 • Identificiranje mjera 
  Mario Polić, IMO; Zvonko Čuljat, DUNEA
 • Zadaci za 5. radionicu
  Marijo Polić, IMO

 

Što su to LEADER program i LAG?

U smislu razvoja ruralnih dijelova Dubrovačko-neretvanske županije u skladu s praksama i normama EU, Regionalna razvojna agencija DUNEA provodi program LEADER i osnivanje Lokalne akcijske grupe (LAG).

 • Što je to LEADER program?

LEADER program je inicijativa EU koja se provodi u svrhu razvoja ruralnih područja na osnovu 7 načela: (1) pristup baziran na području, (2) organizacija i ustroj lokalnih partnerstva (LAG), (4) priprema i provedba lokalne strategije razvoja, (4) multisektorski pristup, (5) pristup „odozdo prema gore“, (6) suradnja na lokalnoj, međuregionalnoj i transkooperativnoj osnovi i (7) umrežavanje i kooperacija, razmjena znanja i iskustava.

 • Što je to LAG?

LAG – Lokalna akcijska grupa je udruga koja okuplja članove oko zajedničkog cilja održivog razvoja područja na kojem djeluju, aktivnim sudjelovanjem u razvoju strategije i projekata razvoja. Udrugu čine članovi iz svih sektora društva civilnog, privatnog i  javnog ravnopravnim pravom glasa.

LAG otoka Lastova, Korčule, Mljeta, poluotoka Pelješca i Dubrovačkog primorja je udruga koja je u fazi osnivanja i djelovat će na ovom području.  

Ako smatrate da svojim prijedlozima, komentarima i prigovorima možete pridonijeti razvoju i boljitku svog kraja i svom osobnom, pozivamo Vas da nam se pridružite u osnivanju LAG-a otoka Lastova, Korčule, Mljeta, poluotoka Pelješca i Dubrovačkog primorja.