LAG – poziv na 7. radionicu u Korčuli, 23. studenog 2011. u 15:30 sati

U susret 7. radionici osnivanja Lokalne akcijske grupe (LAG) područja općina Lastovo, Vela Luka, Blato, Smokvica, Lumbarda, Orebić, Trpanj, Janjina, Ston, Mljet, Dubrovačko primorje i Grada Korčule, dostavljamo Program 7. radionice osnivanja LAG-a, termine i lokacije održavanja te pozivamo zainteresirane iz civilnog, privatnog i javnog sektora da sudjeluju u radu 7. radionice

PROGRAM 7. RADIONICE OSNIVANJA LOKALNE AKCIJSKE GRUPE (LAG)

 • Ston, 23. studenog 2011., 11:00 sati dvorana Općine Ston
 • Korčula, 23. studenog  2011., 15:30  sati Vijećnica Grada Korčule
 • Vela Luka, 24. studenog  2011., 11:00  sati Vijećnica Općine Vela Luka

DNEVNI RED:

 1. Razmatranje i dopuna projektnih ideja za razvoj područja LAG-a
  Marijo Polić  IMO; Zvonko Čuljat, DUNEA; Franica Milo, DUNEA
 2. Razmatranje prijedloga nacrta Statuta i priprema za osnivanje LAG-a
  Zvonko Čuljat, DUNEA;  Marijo Polić  IMO;
 3. Informacija o tijeku natječaja za logo-a LAG-a
  Zvonko Čuljat, DUNEA
 4. Zadaci za 8. radionicu 
  Marijo Polić, IMO 

Zapisnik sa prošle, 6. radionice održane 12. listopada 2011. godine u Korčuli, možete pogledati ovdje (.pdf)

Radi što bolje pripreme za 7. radionicu molimo sve sudionike da pažljivo prouče sljedeće dokumente:

Također se zamoljavaju svi sudionici radionica koji su već dali svoje prijedloge za članove ocjenivačkog žirija za idejno rješenje naziva i vizualnog identiteta LAG-a  da nam pošalju kontakte predloženih, potencijalnih  članova žirija (broj tel i/ili mob i e-mail adresu) na slijedeće adrese: [email protected] i/ili [email protected]

Što su to LEADER program i LAG?

U smislu razvoja ruralnih dijelova Dubrovačko-neretvanske županije u skladu s praksama i normama EU, Regionalna razvojna agencija DUNEA provodi program LEADER i osnivanje Lokalne akcijske grupe (LAG).

 • Što je to LEADER program?

LEADER program je inicijativa EU koja se provodi u svrhu razvoja ruralnih područja na osnovu 7 načela: (1) pristup baziran na području, (2) organizacija i ustroj lokalnih partnerstva (LAG), (4) priprema i provedba lokalne strategije razvoja, (4) multisektorski pristup, (5) pristup „odozdo prema gore“, (6) suradnja na lokalnoj, međuregionalnoj i transkooperativnoj osnovi i (7) umrežavanje i kooperacija, razmjena znanja i iskustava.

 • Što je to LAG?

LAG – Lokalna akcijska grupa je udruga koja okuplja članove oko zajedničkog cilja održivog razvoja područja na kojem djeluju, aktivnim sudjelovanjem u razvoju strategije i projekata razvoja. Udrugu čine članovi iz svih sektora društva civilnog, privatnog i  javnog ravnopravnim pravom glasa.

LAG otoka Lastova, Korčule, Mljeta, poluotoka Pelješca i Dubrovačkog primorja je udruga koja je u fazi osnivanja i djelovat će na ovom području.  

Ako smatrate da svojim prijedlozima, komentarima i prigovorima možete pridonijeti razvoju i boljitku svog kraja i svom osobnom, pozivamo Vas da nam se pridružite u osnivanju LAG-a otoka Lastova, Korčule, Mljeta, poluotoka Pelješca i Dubrovačkog primorja.