MEĐUNARODNI TRENING VOLONTERA CRVENOG KRIŽA U SOLINU

Hrvatski Crveni križ je protekli vikend u Solinu organizirao međunarodni trening stručnjaka za pročišćavanje voda u područjima pogođenim katastrofama. Na treningu je sudjelovalo osamnaest, mahom mlađih volontera među kojima je iz naše županije bio Ivan Botica, član GD Crvenog križa Korčula.

Trening je organiziran uz pomoć aktivista Gradskog društva Crvenog križa Solin i prvi je od ukupno četiri koji će biti održani u Buzetu, Dardi i Ivanić Gradu. Ovim ciklusom treninga na republičkoj razini Hrvatski Crveni križ spreman je odgovoriti na rastuću potrebu sudjelovanja u područjima pogođenima poplavama, sušama i raznim vrstama zagađenja voda. U takvim područjima aktivisti Crvenog križa Hrvatske biti će spremni sudjelovati sa svojim stručnjacima i svojom skupom opremom.

Trening se sastojao od tri dana terenskog rada u okviru kojih je teorijski dio direktno primjenjivan na sustavima za pročišćavanje pitke vode. Voditelji treninga su bili članovi CK Austrije, a korištena su tri sustava HCK koji su postavljeni u kampu podignutom na području grada Solina. Atmosfera je bila radna, ali uz mnogo druženja, izmjene iskustava te su stvorena mnoga prijateljstva koja će doprinijeti kvalitetnijem timskom radu do kraja obuke.