Međužupanijsko natjecanje iz prve pomoći pomlatka i mladeži Hrvatskog Crvenog križa

U organizaciji GD Crvenog križa Ploče i Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića, Ploče prošlu subotu 04.04.2014 g. održano je Međužupanijsko natjecanje iz prve pomoći pomlatka i mladeži Hrvatskog Crvenog križa na kojem su se natjecale ekipe iz Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije.

U organizaciji GD Crvenog križa Ploče i Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića, Ploče prošlu subotu 04.04.2014 g. održano je Međužupanijsko natjecanje iz prve pomoći pomlatka i mladeži Hrvatskog Crvenog križa na kojem su se natjecale ekipe iz Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije. S našeg područja bili su učenici OŠ Ante Curač-Pinjac, Žrnovo, pod vodstvom mentorice Ivice Žaknić i SŠ Petar šegedin, Korčula, mentorica  Marijana Milat.

Natjecanje je okupilo 25 ekipe od čega 15 ekipa pomlatka i 10 ekipa mladeži. Tijekom višesatnog natjecanja ekipe su pokazale teorijsko znanje vezano za pokret Crvenog križa, međunarodno humanitarno pravo, prava čovjeka i prava djece te teoretsko i praktično znanje u pružanju prve pomoći unesrećenima.
U kategoriji mladeži prvo mjesto pripalo je ekipi iz Splita, a u kategoriji pomlatka prvo mjesto osvojila je također ekipa iz Splita. Prvoplasirane ekipe iz obje kategorije stekle su pravo sudjelovanja na Državnom natjecanju.

Naši srednjoškolci bili su četvrti, dok su osnovnoškolci bili šesti .

U ekipi srednjoškolaca bili su Adriana Šegedin, Mia Rkman, Tina Graber, Mara Risteski, Roko Lučić i Lovro Petković.

U ekipi osnovnoškolaca bili su  Nikola Foretić, Juraj Skokandić, Adriana Didović, Vicenca Volarević, Ivana Radovanović,  Jadranka Grbin, Vinka Curać, Mihael Dobrić i Adrian Milić.

Na realističnom prikazu ozljeda radili su Marija Šegedin, Danijela Skokandić i Ela Lipanović, a u računalnoj komisiji bili su Kristina Pamuković i Ana Farac.

Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli, čestitamo ekipama i mentoricama jer su se uistinu potrudili, predivno smo se družili što se nadamo da ćemo tako i dalje kroz sve aktivnosti Crvenog križa.