Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić posjetio Grad Korčulu

Korčula, 26. svibnja 2012. Gradonačelnik Mirko Duhović sa suradnicima na sastanku s ministrom rada i mirovinskog sustava Mirandom Mrsićem razgovarao je o poticajnim mjerama kod zapošljavanja

U okviru svog radnog posjeta Dubrovačko-neretvanskoj županiji ministar rada i mirovinskog sustava prof.dr.sc. Mirando Mrsić boravio je u Korčuli gdje se susreo s čelnicima Grada Korčule.

Gradonačelnik je upoznao ministra sa trenutnom gospodarskom situacijom na području Grada i problemima koji su doveli do povećanja stope nezaposlenosti. Po podacima HZZZ – Dubrovnik u travnju 2012. godine na području službe Korčula evidentirano je 1.499 nezaposlenih osoba, što je 8,5 % više nego u travnju 2011. S druge strane, tijekom travnja 2012. godine s evidencije Zavoda na području službe Korčula zaposlilo se 151  radnika ili 6,8% manje nego u travnju 2011. godine. Gradonačelnik je ministru predočio aktivnosti koje Grad Korčula u domeni svojih nadležnosti i mogućnosti poduzima za ublažavanje krize.

Ministar Mrsić je ukratko predstavio aktualne projekte Ministarstva. Radi se o nizu konkretnih mjera i zakonskih akata čiji je primarni cilj očuvanje postojećih radnih mjesta i plaća zaposlenika. Posebno je istakao izmjenu zakona o poticanju zapošljavanja i usklađivanje mirovina s troškovima života i rastom plaća. Govorio je i o mjerama aktivne politike zapošljavanja i prijedlogu  Ministarstva za uvođenje vouchera u sezonskom zapošljavanju, te zapošljavanju osoba s invaliditetom.

Ministar je pojasnio kako politika  ove Vlade nije samo politika štednje, već i politika investicija kojom će se pokrenuti gospodarstvo.

Tijekom svog posjeta Korčuli ministar Mrsić se u hotelu Korčula susreo i razgovarao sa članovima GO SDP Korčula.