Objavljen natječaj “Potpora jačanju konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva”

Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) objavila natječaj "Potpora jačanju konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva" koji se financira unutar pretpristupnog programa IPA komponente IIIC – Regionalna konkurentnost za 2011 godinu.

.

Cilj natječaja je jačanje konkurentnosti malih i srednjih Hrvatskih poduzetnika poticanjem ulaganja u tehnologije i proizvodne metode koje promiču zeleno gospodarstvo, te jačanje razvojnih potencijala za nove i konkurentne proizvode u skladu s ekološkim i drugim međunarodnim standardima.

  • Visina potpora kretat će se od 50.000 do 200.000 €.
  • Financiranje IPA sredstvima maksimalno može iznositi 85% od ukupne vrijednosti dodijeljenih bespovratnih sredstava.
  • Rok za prijavu: 20. veljače 2012. godine

  • Prihvatljivi poduzetnici za prijavu  na ovaj natječaj definirani su NKD-om koje možete pronaći na stranicama Uputa za prijavitelje (Guidelines for Aplicants) strana 9. i 10.
  • Prihvatljive aktivnosti koje se mogu financirati u ovim natječajem nalaze se na stranicama Uputa za prijavitelje (Guidelines for Aplicants) strana 10. i 11.
  • Kandidati se mogu prijaviti samostalno ili sa partnerskim organizacijama

Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva također organizira besplatne, informativne radionice namijenjene poduzetnicima koji se žele prijaviti na ovaj natječaj.
Raspored radionice objavljen je na internet stranicama www.safu.hr.