Odobreno 120.000 kn za modernizaciju javne rasvjete!

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije je odobrilo za financiranje projekt "Modernizacija javne rasvjete na području grada Korčule" kojeg su agencija KORA i Grad Korčula prijavili na natječaj iz Programa razvoja otoka 2017.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije je odobrilo za financiranje projekt “Modernizacija javne rasvjete na području grada Korčule” kojeg su agencija KORA i Grad Korčula prijavili na natječaj iz Programa razvoja otoka 2017.

Riječ je o projektu s rezervne liste za kojeg nam je odobren iznos od 120.000,00 HRK. Dobivenim sredstvima će se refundirati troškovi nastali modernizacijom jednog dijela rasvjete na području grada Korčule.

Popis odobrenih projekata s rezervne liste možete pogledati na linku. 

“Ovaj Projekt je proveden uz financijski doprinos Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.”

Sustav javne rasvjete Grada Korčule sastoji se od 1856 rasvjetnih tijela. U sustavu rasvjetnih tijela dominiraju stare svjetiljke sa živinim žaruljama (čak 40%), a velik je broj nezasjenjenih kuglastih lampi sa fluokompaktnim ili živinim žaruljama (18%) koje i svjetlosno onečišćuju okoliš. Grad Korčula je proveo energetski pregled sustava javne rasvjete te je utvrđena potreba za njenom modernizacijom. Cilj ovog projekta je stvaranje preduvjeta za održiv gospodarski i društveni razvoj otoka kroz provedbu mjera zaštite okoliša i energetske učinkovitosti. Modernizacija obuhvaća zamjenu postojećih svjetiljki novim, ekološkim svjetiljkama s energetski učinkovitim LED žaruljama. Javna rasvjeta će imati mogućnost regulacije svjetlosnog upravljanja što će dodatno doprinijeti energetskim uštedama.