Ples povodom Dana gradskog kotara Sv. Antun

Ideja koja se godina vrzmala po glavama članova MNK „Sv Antun“ o organizaciji plesa povodom blagdana sv. Antuna Padovanskog koji se svake godine slavi na Glavici 13. lipnja i ujedno je Dan kotara, napokon se ostvarila.

Ove su godine u organizaciji Gradskog kotara Sv. Antun i kluba organizirani prvi bali Pod svetim Antunom. Najveći je problem bio, naravno, pronaći prostor za ples i okupljanje. Savršeno rješenje pronađeno je u vrtu Srednje škole Korčula.

Malo dobre volje i nešto truda uloženog u uređenje polukruga nekadašnje vojničke menze,  rezultiralo je prekrasnim prostorom koji je u subotu navečer zasjao potpuno novim izgledom.  Dvor stare Mornarske škole ispunjen mnoštvom dobro raspoloženih ljudi izgledao je otmjeno okružen stolovima  ukrašenima cvijećem, s puno malih blistajućih svjećica. Vrt Srednje škole pokazao se kao pravo otkriće.

Uz svu njegovu ljepotu svakako treba naglasit i praktičnost. U neposrednoj blizini polukruga koji je služio kao plesni podij na kojemu nas je zabavljao „Kratki spoj“, nalazi se zgrada kuharskog praktikuma s velikom, dobro organiziranom kuhinjom. U njoj su vrijedni srednjoškolci pod budnim okom svojih nastavnika skuhali odličan šug i umisili makarune za sve uzvanike!

Kako bi se naša ideja realizirala pomogla nam je SŠ Korčula, HTP Korčula, „Anemona“  s cvijećem,  donatori s poklonima, popis je dugačak; svima se zahvaljujemo, a posebno najmlađima, dici sv. Antuna koji su nam stalno pomagali.

GK Sv. Antun i MNK „Sv. Antun“

Fotografije: Nikola Matulović i Paval Šain