Pomladak Crvenog križa predstavljao Korčulu

Ekipa pomlatka gradskog društva Crvenog križa Korčula sudjelovala je na Međužupanijskom natjecanju iz prve pomoći pomlatka i mladeži Hrvatskoga Crvenog križa, održanom u Metkoviću.

.

.

Na Međužupanijskom natjecanju iz prve pomoći pomlatka i mladeži Hrvatskoga Crvenog križa, održanom u Metkoviću, među ekipama iz Dubrovačko- neretvanske i susjedne Splitsko- dalmatinske županije, natjecala se i ekipa pomlatka gradskog društva Crvenog križa Korčula koju je predstavljala ekipa pomlatka iz OŠ Ante Curać Pinjac iz Žrnova.

Učenicima je mentorica bila Ivica Žaknić a na spomenutiom su se natjecanju, u konkurenciji 23 ekipe iz 17 društava, plasirali na 7. mjestu. Natjecalo se ukupno 150 učenika a prema riječima ravnateljice GDCK Korčule Marijane Milat korčulanski pomladak su sačinjavale učenice iz Žrnova: Ivana Šegedin, Sara Radovanović, Leonarda Bilić, Martino Knežnević i Anton Jeričević.

Natjecanje u organizaciji Gradskog društva Crvenoga križa Metković i Srednje škole Metković sastojalo se od četiri pismena i dva praktična dijela uz realistični prikaz ozljeda. Provjeravalo se i znanje o Međunarodnom pokretu Crvenoga križa i Crvenog polumjeseca, o hrvatskome Crvenom križu te međunarodnom humanitarnom pravu i pravima djeteta. Kod pomlatka je prvo mjesto osvojio Split, dok su drugi mladi iz Metkovića a treći iz Kaštela. U kategoriji mladih prvi je također Split, drugi Dubrovnik, a treći je Vis.


Izvor: Dubrovački vjesnik