Potpore otočnim udrugama

MRRRFEU je objavilo Natječaj za prijavu projekata udruga na otocima.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je Natječaj za prijavu projekata udruga na otocima usmjerenih na održivi razvoj otoka kojim se udrugama na otocima dodjeljuje financijska potpora u ukupnom iznosu od 300.000,00 kuna za 2016. godinu.

Otočne udruge mogu prijaviti projekte koji donose nove ideje, modele razvoja i/ili načine rješavanja postojećih problema vezanih za održivi razvoj hrvatskih otoka, potiču tradicijske običaje i kulturu otočnog prostora, pridonose očuvanju okoliša i omogućuju sadržajniji i kvalitetniji život na hrvatskim otocima.

Financijska potpora dodijelit će se projektima čije su aktivnosti iz područja razvoja civilnog društva, kulture i umjetnosti, obrazovanja i znanosti, socijalne skrbi i zdravstva, gospodarstva, ekologije i sporta.

Prednost u dobivanju sredstava imaju udruge koje potiču održivi razvoj otoka, doprinose razvoju otočne zajednice, unaprjeđuju kvalitetu života otočne zajednice, uključuju korisnike projekta u njegov razvoj i praćenje, potiču suradnju s drugim udrugama, podržavaju rad volontera, djeluju usklađeno sa strateškim dokumentima i kandidiraju projekte za dodjelu sredstava iz fondova Europske unije.

Minimalni iznos financijske potpore za svaku udrugu je 10.000,00 kuna, dok je maksimalni iznos 20.000,00 kuna.

Svaka otočna udruga može podnijeti najviše jednu prijavu, a rok dostave prijava je 7. srpnja 2016. godine.

Više o ovom Natječaju možete pročitati OVDJE.

Komentiraj