Priprema Liburne za Božićni sajam

U čišćenju sale Liburne sudjelovale su čistačice Grada i Centra za kulturu, HOBER-a , HTP-a i dodatna ekipa angažirana putem Zavoda za zapošljavanje. Nakon pet dana intenzivnog pranja, freganja, struganja... Liburna je spremna otvoriti svoja vrata za održavanje ovogodošnjeg Korčulanskog božićnog sajma koji će se održati od 20. do 23. prosinca.

U velikom čišćenju sale restorana morale su se upotrijebiti sve raspoložive snage i sredstva za čišćenje. Utrošene su litre i litre raznih deterdženata da bi se od gotovo četiri godine naslagivane prašine očistili podovi, šank, inventar i zahodi. Međitim, ni to ne bi bilo dovoljno da  svoj doprinos nije dala mehanizacija HOBER-a i HTP-a.
Prvo je specijalno vozilo, koje se kroz iglene uši uvuklo u salu, u nekoliko prolaza svojim četkama odvajalo prljavštinu s poroznih terakotnih ploča, a onda je moćnim hotelskim usisivačem sve to pokupljeno i osušeno.
Ni sad nije kako je nekad bilo, ali je neuporedivo bolje nego prije tjedan dana!

Istovremeno je u cijelom prostoru Liburne, osim u kužini, ponovo puštena struja. Već su urađene najnužnije popravke instalacija i rasvjetnih tijela. Instalirana su i dva vanjska svjetla na pročelju zgrade. U petak će u sali biti u postavljena četiri nova reflektora.

Tijekom sutrašnjeg dana bit će zamijenjena tri slomljena stakla. HOBER će svjetlosnim ukrasima dekorirati terace. Na kraju će se još jednom ručno oprati cijela sala i postaviti zavjese na prozore.

Predviđeno je da u subotu korčulanski obrtnici preuzmu salu i pripreme je za sajamska događanja!