Solidarnost na djelu

U Tjednu solidarnosti, kojeg u periodu od 8. do 15. prosinca 2009. godine organizira Hrvatski crveni križ u svih 130 svojih društava i u Korčuli se uspješno provela akcija prikupljanja i distribucije blagdanskih paketa pomoći socijalno najugroženijim osobama diljem Hrvatske.

U petak, 11. prosinca.2009. god. završila je akcija „Solidarnost na djelu 2009. god.“ u organizaciji Crvenog križa Korčula. Akcija je provedena za potrebe Gradskog društva Crvenog križa Benkovac.

U tri dana koliko je trajala akcija (dva dana u Korčuli i jedan dan u Veloj Luci) prikupljeno je 2,5 tone odjeće, 120 pari cipela, posteljine, deka, 5 kutija hrane i novčanih donacija u iznosu od 200,00 kn.

Zahvaljujemo svim građankama i građanima koji su svojim donacijama i prilozima podržali ovu akciju i hvala još jednom u ime onih kojim ste pomogli.

Također velika hvala Ivu Orebu direktoru hotela „Dalmacija“ u Veloj Luci koji nam je ustupio tople prostorije hotela „Jadrana“ u kojem je bilo sabirno mjesto.

Ova akcija ne bi uspjela da nije bilo vrijednih žena koje su pomogle u sortiranju i pakiranju robe, mladih volontera i auto-prevoznika Ivana Pecotića. Svima njima od srca hvala.