U Korčuli održan stručni skup “Velike nesreće u cestovnom prometu”

U petak, 16. ožujka 2012. s početkom u 10:00 sati u dvorani DVD-a Korčula održan je stručni skup pod nazivom "Velike nesreće u cestovnom prometu". Skup su organizirali Vatrogasna zajednica DNŽ i DVD Korčula. U teoretskom i praktičnom dijelu sudjelovali su svi zapovjednici vatrogasnih postrojbi iz DNŽ kao i vatrogasci s posebnim obavezama i odgovornostima.
img_7936

Skup je otvorio Mirko Duhović, gradonačelnik Grada Korčule.

Cilj izlaganja i tehničkih demonstracija bio je ukazati na svu kompleksnost zadaća, metoda, snaga i sredstava u intervencijama u nesrećama u cestovnom prometu i ukazati na spremnost, osposobljenost i opremljenost vatrogasnih postrojbi koje se trebaju suočiti i nositi s takvim situacijama.

U teoretskom dijelu posvećena je pozornost tijeku intervencije kako bi se unesrećenim pružila mogućnost preživljavanja u okviru „zlatnog sata“. Posebno su analizirane stvarne životne situacije, kod nesreća u svijetu pa i onih najnovijih kao i onih kojih je ranije bilo u našoj županiji. U praktičnom dijelu su izvršene tehničke demonstracije na jednom autobusu u realnim uvjetima.

Po završetku svi sudionici stručnog skupa u prostorijama DVD-a Korčula izvršili su analizu urađenog. Miše Miloslavić, predsjednik VZ Dubrovačko neretvanske županije i Stjepan Simović Simbi, županijski vatrogasni zapovjednik, pohvalili su organizaciju skupa i uspješno provođenje kompletne vježbe.


Komentiraj