U Korčuli održano međuopćinsko natjecanje iz prve pomoći

Dana 24 ožujka. 2012 god. održano je Međuopćinsko natjecanje pomlatka i mladih Hrvatskog Crvenog križa iz prve pomoći. Ovo natjecanje se održava u Korčuli već petu godinu zaredom. Srednja škola Korčula je bila domaćin, a organizator Gradsko društvo Crvenog križa Korčula.

Natjecanju su pristupile četiri ekipe pomlatka i dvije ekipe mladih, sveukupno 37 natjecatelja.

Ekipe pomlatka sačinjavali su učenici iz sljedećih škola: OŠ Vela Luka s mentoricom  Ljubicom Vlašić, OŠ Smokvica s mentorom Tonijem Šalom, OŠ „ Ivan Curać-Pinjac“ Žrnovo s mentoricom Ivicom  Žaknić i OŠ Blato s mentoricom Katarinom Surjan.

Dvije ekipe mladih sačinjavali su učenici  iz  SŠ Korčula, jednu ekipu je vodila mentorica Anamarija Kurilj , a drugu Ranko Klisura.

Natjecanje se sastojalo od četiri  pismena testa i  dvaju realističnih prikaza ozljeda koje je napravila Marija Šegedin, a jedan od ocjenjivača na radilištima bio je dr. Neven Škaro.

Redoslijed ekipa pomlatka prema broju ostvarenih bodova je sljedeći : OŠ „ Ivan Curać-Pinjac „ Žrnovo osvojila je prvo mjesto, drugo OŠ Blato,  treće mjesto  ekipa iz OŠ Smokvica i četvrto  OŠ Vela Luka .

U kategoriji mladih bolja je bila ekipa mentorice Anemarije Kurilj.

Ekipa iz OŠ „Ivan Curać-Pnjac“ Žrnovo u kategoriji pomlatka i ekipa mladih SŠ Korčula idu na međužupanijsko natjecanje koje će se održat u Metkoviću.

Ekipe su bile za svaku pohvalu, natjecanju su pristupili vrlo ozbiljno. Sve čestitke njihovim mentorima koji su uistinu uložili veliki trud i  dobro pripremili svoje ekipe. Zahvaljujemo volonterima koji su pomogli u realizaciji natjecanja.

Srednja škola Korčula pokazala se vrlo dobrim domaćinom i doprinijela da natjecanje  bude kvalitetno provedeno.