Gradonačelnik primio korčulanske vatrogasce

Povodom 4. svibnja, blagdana sv. Florijana - zaštitnika vatrogasaca i Dana hrvatskog vatrogastva, gradonačelnik Mirko Duhović sastao se s izaslanstvom DVD-a Korčula koje su predvodili predsjednik Marko Milat i zapovjednik Žitomir Lozica.

..

Gradonačelnik i njegov zamjenik vatrogascima su čestitali njihov dan i zahvalili im na svemu što čine za sigurnost imovine i ljudi na području Grada Korčule i otoka.

Konstatirano je da naš DVD uspješno i na vrijeme obavlja postavljane zadaće, te da vatrogasci ispunjavaju sve uvjete za potrebe izvršenja raznih tipova intervencija.

Posebna je istaknuta uloga DVD u preventivnoj zaštiti od požara i radu s mladima.

Gradonačelnik je istaknuo kako će, unatoč recesiji i problemima s proračunom, lokalna zajednica i dalje izdvajati novac za vatrogastvo.

Predsjednik DVD Korčula dao je ocjenu trenutnog stanju vatrogastva u Korčuli i pripremama za sezonu. Naglasio je dobru suradnju s Gradom te zahvalio na dosadašnjim ulaganjima u vatrogastvo.

I zapovjednik DVD-a, Žitomir Lozica, iskazao je svoje zadovoljstvo uspostavljenom suradnjom s lokalnom upravom. Zamolio je gradonačelnika za pomoć oko javne nabave nove cisterne koja bi omogućila da se na kvalitetan način riješi opskrba pitkom vodom tamo gdje je to potrebno.

Vatrogasci su podsjetili da se mjesec svibanj obilježava kao mjesec zaštite od požara, te su pozvali građane na nužan oprez prilikom spaljivanja korova i suhe trave, kako bi se izbjegli požari većih razmjera.