Zagrebačka banka sponzorira uređenje prizemlja Gradskog muzeja

Uvažavajući partnerski odnos koji se ogleda i izvrsnoj poslovnoj suradnji s Gradskom upravom, Zagrebačka banka je Gradu Korčuli dodijelila iznos od 75.000,00 kn kojim će se financirati djelomična restauracija ulaznog dijela Gradskog muzeja. Projekt će biti reliziran do kraja ove godine.

Poznato je da Zagrebačka banka snažno podupire kulturu i umjetnost, odigravši bitnu ulogu u obnovi i izgradnji mnogobrojnih spomenika kulturne baštine. Banka je ostvarila suradnju s velikim muzejskim kućama kao što su Muzej za umjetnost i obrt, Muzej Grada Zagreba, Galerija „Klovićevi dvori“ te Muzej „Mimara“ i dr.

Svoj angažman u području kulture i umjetnosti u sredinama u kojima djeluje Banka je još jednom potvrdila podupirući  projekt djelomičnog uređenja ulaznog dijela Gradskog muzeja u Korčuli. U tu svrhu Banka je uplatila na račun Grada Korčule namjenska sredstva u iznosu od 75.000,00 kn.

U sufinaciranju ovog projekta sudjeluje i zagrebačka tvrtka Astrata plus d.o.o. koja je realizirala Mobileguide – elektronski vodič kroz muzej.

S obzirom da muzej čeka generalnu rekonstrukciju, ovim zahvatom obavit će se samo nužni radovi s ciljem da se osuvremeni i podigne kvaliteta muzejske prezentacije korčulanskog povijesnog nasljeđa. Na pročelju zgrade postavit će se atraktivna signalizacija, s novom ulaznom pločom i zastavama.  Foaje i lobby u prizemlju će se potpuno obnoviti, uključujući i značajne izmjene postava muzeja. Dizajnirani su novi pult,  natpisne pločice, okviri i postolja za eksponate, police za prodaju suvenira i dr.

Program je podržan i prihvaćen od strane Gradskog muzeja, a kompletan posao – od izrade idejnog rješenja do produkcije i realizacije, povjeren je studiju Ideo dizajn iz Zagreba.
Planirano je da će svi radovi na uređenju muzeja biti dovršeni do kraja ove godine.