Zelena čistka u Hoberu

Pozivamo djecu, roditelje, udruge i ostale građane da se pridruže akciji „Zelena čistka u Hoberu“ (10.05.2014 - subota, početak 09:30) te svojim sudjelovanjem doprinesu očuvanju i zaštiti park-šumi Hober, zelenoj oazi Grada Korčule.

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Dubrovačko-neretvanske županije pokrenula je akciju prikupljanja otpada u park šumi Hober u suradnji s Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Korčula, Gradom Korčula, Hrvatskim šumama d.o.o. – UŠP Split i Šumarijom Korčula.
Cilj akcije je prikupiti otpad (organski i anorganski) na više lokacija u park-šumi Hober te ukazati građanima na potrebu veće brige i pažnje za očuvanje i zaštitu park-šume Hober kao i sveukupne prirode. U akciji će sudjelovati djelatnici i članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja otoka Korčule i Općine Orebić, djelatnici Šumarije Korčula te djelatnici Javne ustanove upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Dubrovačko- neretvanske županije.
RASPORED:
  • 08:30 – 09:00 – okupljanje ispred DVD Korčula
  • 09:00 – odlazak u park-šumu Hober
  • 09:30 – početak akcije čišćenja
NAPOMENA:
  • Molimo sudionike da se prikladno odjenu (zaštitna odjeća i obuća – duge hlače, kombinezoni, tenisice/gojzerice i sl.) i sa sobom donesu rukavice!
  • Za sve sudionike akcije „Zelena čistka u Hoberu“ osigurana je okrjepa (piće, marenda).

Marijana Miljas, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Dubrovačko-neretvanske županije