Članak u Matematičko-fizičkom listu o državnom natjecanju u Korčuli

U novom broju Matematičko-fizičkog lista objavljen je članak državnog povjerenika za natjecanje iz fizike Kreše Zadra o Državnom natjecanju i smotri fizike, koje je održano u Korčuli 13. - 16. svibnja 2012. U njemu je dat prikaz događanja, od samog otvaranja, tijeka natjecanja do svečanog uručenja priznanja najuspješnijim učenicima.

Velika pohvala za organizaciju i provedbu natjecanja upućena je Srednjoj školi Petra Šegedina. Naime, Državno natjecanje i smotra iz fizike odvijalo se od 13. do 16. svibnja 2012. godine. U natjecanju je sudjelovalo 159 učenika osnovnih i srednjih škola u pratnji 109 nastavnika/mentora. Na početku svečanog otvorenja nazočne je pozdravio ravnatelj  Srednje škole Petra Šegedina Lovre Botica, profesor fizike. Potom su uslijedili pozdravni govori gradonačelnika Mirka Duhovića, zamjenika župana Frana Skokandića, ministra uprave Arsena Bauka, državnog povjerenika Kreše Zadra i ravnatelja AZOO-a Vinka Filipovića.

U članku državni povjerenik Krešo Zadro zahvaljuje svima: “I ovom prigodom sudionici zahvaljuju djelatnicima Srednje škole Petra Šegedina, čelništvima Korčule i Dubrovačko-neretvanske županije za pruženu potporu i uspješnu organizaciju državnog natjecanja“.

Nadalje ističe kako su natjecatelji imali priliku upoznati i kulturno-povijesnu baštinu otoka, a posebno su bili očarani Moreškom.

Na zatvaranju je ravnatelj Lovre Botica zahvalio  gradskoj upravi, tajnici državnog povjerenstva Nataši Šimić i Kreši Zadri, predsjedniku istog povjerenstva, te čestitao svim natjecateljima i mentorima. Istaknuo je da se nada kako je naša škola  bila dobar domaćin. Ovim člankom u Matematičko-fizičkom listu te popratnim fotografijama ta je izjava potvrđena.

Fotografije pogledajte na web stranicama škole.

Tekst: Ines Peručić