Dostavljena pomoć u Crveni križ Županja

Od 19 do 22.05.2014 god. GD Crvenog križa Korčula zajedno s svojim volonterima, s područja cijelog Otoka proveli su akciju za pomoć stradalima u poplavama u Slavoniji.

Akcija je provedena u Blatu, u njoj su sudjelovali ; aktivisti Crvenog križa i Kluba dobrovoljnih darivatelja krvi Blato, u Smokvici ; aktivisti Crvenog križa Smokvica, u Veloj Luci ; Forum mladih SDP i aktivisti Crvenog križa Vela Luka, a u Korčuli aktivisti Crvenog križa Korčula, udruga „ Pauk“ i DVD Korčula. U Orebiću je naša volonterka Asja Perčić pomagala udruzi Mladih Orebić u sortiranju prikupljenih dobara.
U akciju se uključio veliki broj građana, sve Osnovne i Srednje škole, svi Vrtići , tvrtke, bolnica za rehabilitaciju Kalos ,vatrogasci, udruge, tvrtke, trgovine i mnogi drugi s područja Otoka.
Prikupljeno je 20 t hrane, higijenskih potrepština, sredstava za dezinfekciju i dr. Uz pomoć gospodina Mira Bosnića i Ivana Pecotića, koji su nam ustupili svoje kamione, roba je prevezena do Ploča, a iz Ploča uz pomoć šlepera od 20 t, u vlasništvu gosp. Zvonka Jozića, prevezena je do Županje.
Veliki broj volontera s područja cijelog otoka Korčule bio je uključen u ovu akciju. Nesebično su poklonili svoje vrijeme u sortiranju, pripremanju paketa i u otpremanju prikupljenih dobara. Bez udružene potpore naših građana i volontera, ova akcija i sve ostale ne bi uspjele. Hvala, po sto puta hvala u ime ljudi koji će ovu pomoć primit.