Drugi po redu Međunarodni kongres povijesnih gradova u Solinu

Drugi po redu Međunarodni kongres povijesnih gradova održat će se u Solinu (hotel President Solin) od 16. do 19. ožujka 2016. godine.

Drugi po redu Međunarodni kongres povijesnih gradova održat će se u Solinu od 16. do 19. ožujka 2016. godine, u organizaciji Turističke zajednice grada Solina, Grada Solina i hotela President.

Koncept Međunarodnog kongresa povijesnih gradova 2016 – “Meet, share and build” usmjeren je ka ključnim ljudima u turizmu povijesnih gradova. Tema kongresa je promocija i razvoj novih turističkih proizvoda u povijesnim gradovima diljem Hrvatske kroz “benchmarking” s gradovima iz inozemstva. Povijesni periodi koji će biti prezentirani uključuju razdoblje od prapovijesti do srednjeg vijeka, s naglaskom na antiku. Naš cilj je prezentirati povijesne gradove Hrvatske i inozemstva iz različitih povijesnih razdoblja s naglaskom na destinacijski management, odnosno kreativnu i interpretativnu prezentaciju povijesnih lokaliteta.

Kongres će se održati pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva kulture, Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice splitsko- dalmatinske županije, Veleposlanstva republike Francuske u RH, Županije splitsko-dalmatinske te Hrvatske udruge povijesnih gradova.