Državno natjecanje iz strukovnih disciplina tehničar za brodostrojarstvo i elektromehaničar 2014

Svečano otvaranje državnih natjecanja iz strukovnih disciplina tehničar za brodostrojarstvo i elektromehaničar 2014.

28. travnja 2014. godine s početkom u 20 sati upriličeno je svečano otvaranje državnih natjecanja iz strukovnih disciplina tehničar za brodostrojarstvo i elektromehaničar 2014. Srednja škola Petra Šegedina je u Centru za kulturu zaželila dobrodošlicu učenicima i njihovim mentorima koji su pristigli iz raznih dijelova Lijepe Naše, ali i iz susjednih nam država. Posebna nam je čast što smo ugostili  Srednju pomorsku školu Kotor i Katolički školski centar Don Bosko Žepče iz Bosne i Hercegovine, čime su ova natjecanja dobila međunarodni karakter.

Nakon himne ravnatelj naše škole profesor Lovre Botica uputio je prisutnima pozdravni govor. Natjecateljima i mentorima je poželio mnogo uspjeha i ugodan boravak na našem otoku. Gradonačelnik Korčule Vinko Kapelina se također obratio prisutnima, kao što je to napravio i zamjenik župana Davorko Obuljen. Posebno poticajan govor održao je ravnatelj Srednje pomorske škole Kotor prof. Veljko Botica, koji je naglasio važnost suradnje naših dviju škola i izrazio želju da ovakvih susreta bude što više. Među svečanim uzvanicima bili su i viša savjetnica za elektrotehniku i računalstvo gospođa Vesna Anđelić i viši savjetnik za strojarstvo, brodogradnju i metalurgiju gospodin Damir Zvonar.

Oni su oduševljeni našim gostoprimstvom, ali i ljepotom Korčule istaknuli da je nije mala stvar dospijeti na Državno natjecanje te da svi učenici i njihovi mentori mogu biti ponosni bez obzira na mjesto koje će osvojiti. Zahvalu za poziv na natjecanja dobili smo i od mladog profesora Antuna Perića iz Žepča koji je s dva učenika došao predstavljati svoju školu. Na kraju su  im voditelji svečanog otvaranja Dora i Todor poželili mnogo uspjeha i izrazili želju da nam se opet vrate i kad natjecanje završi.

Iza govora uslijedila je korčulanska viteška igra Moreška kako bi natjecatelji ponijeli kući ne samo iskustva s natjecanja nego i dašak kulturno-povijesne baštine otoka Korčule.  Nadamo se da će i ostali dani proteći u ovakvom ozračju kakvo je vladalo na otvaranju.