Gradonačelnik Kapelina na susretu s gradonačelnicima i poduzenicima iz Hrvatske

Veliko čišćenje Hrvatske: što se desilo u godinu dana u zaštiti okoliša“, samo je jedna od od tema 6. Susreta gradonačelnika i poduzetnika koji j jutros počeo u Solarisu, a na njemu sudjeluje i ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović.

Na susretu gradonačelnika i poduzetnika sudjeluju i gradonačelnik Vinko Kapelina te direktor Hobera MArko Milat. Uglavnom će biti riječi o dosadašnjim rezultatima i aktivnostima na uvođenju cjelovitog sustava gospodarenja otpadom u Hrvatskoj. Na skupu sudjeluju i suradnici iz Ministarstva zaštite okoliša i prirode i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, osufinanciranju projekta od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u 2015. Godini te o mogućnost financiranja projekata gospodarenja otpadom EU sredstvima.

Uz ministra, na skupu će sudjelovati suradnici iz Ministarstva zaštite okoliša i prirode i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na sljedeće teme:

10:00 sati: Prezentiranje postojećeg stanja u gospodarenju otpadom – zacrtani rokovi i ciljevi: Sanja Radović Josić, načelnica Sektora za održivo gospodarenje otpadom, planove, programe i informacijski sustav Ministarstva

11:20 sati: Sufinanciranje projekta od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u 2015.: direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Sven Müller

11:35 sati: Mogućnost financiranja projekata gospodarenja otpadom EU sredstvima: Irena Relić, savjetnica ministra za projekte gospodarenja otpadom

11:50 sati: Gospodarenje otpadom – motor za razvoj i suradnju gospodarstva i znanosti: Renato Šarc, znanstveni suradnik na Institutu za održivi menadžment i tehniku gospodarenja otpadom na austrijskom sveučilištu Leoben i posebni savjetnik ministra.

12:05 sati: Panel rasprava „Veliko čišćenje Hrvatske: što se desilo u godinu dana u zaštiti okoliša“: Sanja Radović Josić, načelnica Sektora za održivo gospodarenje otpadom Ministarstva, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Sven Müller, gradonačelnik Križevaca Branko Hrg, gradonačelnik Solina Blaženko Boban.