Kapekašima četiri medalje

Na Plivatonu, državnom prvenstvu regije 1 (Dalmacija), Jugaši su osvojili šesnaest medalja od čega osam zlatnih, pet srebrnih i tri brončane, a Kapekaši četiri medalje od čega dvije srebrne i dvije brončane.

Jugaši su osvojili šesnaest medalja od čega osam zlatnih, pet srebrnih i tri brončane, a Kapekaši četiri medalje od čega dvije srebrne i dvije brončane na Plivatonu, državnom prvenstvu regije 1 (Dalmacija). Najmlađi natjecatelji devet dalmatinskih klubova, njih dvjesto, u 25 metarskom bazenu natjecali su se u disciplinama 100 metara mješovito, 25 metara leđno, 25 metara prsno, 25 metara slobodno, 25 metara delfin te u štafeti 4 puta 50 metara slobodno.

Zanimljivo, plivači Juga bili su na postolju u svim disciplinama natjecanja. Vlaho Nenadić je osvojio tri zlata i jedno srebro. Bio je najbolji na 25 metara leđno, 25 metara slobodno i sa štafetom 4 puta 50 metara slobodno te drugi na 100 metara mješovito. Zatim, Ivan Zeko je bio najbolji na 25 metara prsno i 25 metara delfin te drugi s drugom štafetom Juga 4 puta 50 slobodno u kojoj su još bili Sandro Radošević, Marin Zeko i Stjepan Brajović. Maro Šušić je osvojio dva zlata i jedno srebro. Najbrži je bio na 100 metara mješovito i sa štafetom 4 puta 50 metara slobodno te drugi na 25 metara leđno. S Nenadićem i Šušićem zlato u štafeti 4 puta 50 metara slobodno osvojili su Bruno ĐuhoRoko Zvone. Đuho je uz to osvojio i tri bronce. Bio je treći na 100 metara mješovito, 25 metara prsno i 25 metara delfin.

Od Jugašica najviše uspjeha je imala Katarina Benić, koja je osvojila dva zlata i dva srebra. Bila je najbolja na 25 metara prsno i 25 metara delfin, a druga na 100 metara mješovito i sa štafetom 4 puta 50 metara slobodno u kojoj su još plivale Petra Rudinović, Viktorija BratičevićMara Moretti.

Tri od četiri medalje za KPK osvojila je Ana Franić, koja je bila druga na 25 metara leđno i 25 metara slobodno te treća na 100 metara mješovito. Četvrtu je osvojila Marta Bakarić, koja je bila treća na 25 metara slobodno.

Izvor: Dubrovački vjesnik