Korčulani izborili polufinale Jadranskih igara

Korčula, 24. kolovoza 2011. Sinoć je naša ekipa Sv. Antun u četvrtfinalu Jadranskih igara održanih u Kaštel Starom, pobjedom u dramatičnom pripetavanju u potezanju konopa, osigurala plasman u polufinale koje će se održati u nedjelju, 28. kolovoza, također u Kaštel Starom, uz direktni prijenos na HTV 1 nakon serijala Velo misto.

Prenatrpane tribine, bakljada, zastave, trube i bubnjevi samo su djelić fantastične atmosfere koja  je pratila  četvrt-finalano natjecanje Jadranskih igara u Kaštelima.

Za naslov najbolje ekipe Regije 4 natjecalo se ukupno 8 timova:
Sv. Antun-Korčula, Ja, Ja i Jellenko-Konavle, Kolarin-Slano, Stobreč-West, Cipli Dizelaši-Vranjic, Žedno-Trogir, Kaštela-Šambrbrci i Omiš-Omiški gusari

No, samo su se 4 ekipe plasirale dalje: 1. Cipli Dizelaši-Vranjic, 2. Ja, ja i Jellenko-Konavle, 3. Sv. Antun-Korčula, 4. Žedno-Trogir.

Mnogobrojni navijači uživali su u maštovitim disciplinama kao što su: Kašete, Jabuke, Utrka magaraca, Skakanje u vrećama te posljednja igra koja je unijela najviše žamora i uzbuđenja, a to je potezanje konopa.

Organizator je bio primoran održati cijelo takmičenje na kopnu. More uz rivu Kaštela bilo je toliko šporko i zagađeno da suci nisu dopustili izvođenje niti jedne vodene disipline.

Naša ekipa sjajno je otvorila natjecanje, osvojivši maksimalanih 7  bodova u disciplini Kašete. I u drugoj disciplini, Jabuke, bili smo izvrsni sa 5 osvojenih bodova. U sljedeće dvije igre upisali smo 2 boda, i sa ukupno do tada osvojenih 14 bodova ušli u odlučujuću, petu, disciplinu – konop. Prve protivnike smo lako povukli i savladali uvjerljivim rezultatom 2:0, a onda smo istim rezultatom izgubili od najjače ekipe, Cipala Dizelaša iz  Vranjica. U iscrpljujućoj borbi za treće mjesto naš je tim smogao dovoljno snage da pobijedi vrlo solidnu ekipu Žedno iz Trogira.

Tako je “Sv. Antun” u ukupnom plasmanu na ovom natjecanju osvojio treće mjesto i brončanu medalju, ali i prolaz u poluzavršnicu.

Fotografije s natjecanja možete pogledati ovdje.

Koristimo ovu prigodu da se zahvalimo DVD Kaštel Stari koji su nakon natjecanja ugostili našu ekipu i navijače u svom prelijepom vatrogasnom domu.

Polufinalno natjecanje održat će se u nedjelju navečer, 28. kolovoza 2011. u Kaštelima (Marina). Natjecanja će biti prenošeno uživo na HTV1 odmah nakon „Velog mista“. 

Organizator poziva sve posjetitelje da dođu bodriti svoje timove već od 19 sati sati zbog ograničenog broja sjedala.

Ulaz je besplatan.