Korčulanski sportaši stigli u Palermo

Korčulansko sportsko izaslanstvo koje će sudjelovati na 15. Svjetskim otočkim igrama stiglo je u ponedjeljak kasno poslijepodne na Siciliju. U utorak prvi nastupi i otvaranje Igara.

Let iz Dubrovnika preko Rima za Palermo protekao je bez ikakvih problema. U avionu Air Italie zajedno s  našima na Siciliju je stigla i poveća skupina sportaša sa afričkog otoka Mayotte.

Za razliku od Igara 2006. g. koje su se također održavale na Siciliji i kada je otok Korčula prvi put sudjelovao na Igrama, sada su formalnosti dolaska, akreditivi i smještaj po hotelima prošli iznenađujuće brzo, sve je zaista štimalo kako treba.

Iz zračne luke naši su svi zajedno krenuli autobusom u hotele koji su uglavnom određeni po sportovima. U Astoria Palace Hotelu, iz kojeg se inače i javljam, smješteni su naši atletičari i šef sportske delegacije, rukometašice su u hotelu Villaggio Cita del Mare, plivačka selekcija je u hotelu Casena del Colli, u hotelu Toreta Residence su naši tenisači i liječnica, dok se ostatak naše delegacije nalazi u dva hotela – Villa Igea i Villa Esperia. Prvi je dojam je da su udaljenosti između hotela prilično velike.

Inače, na 15. Svjetskim otočkim igrama koje se od 23. do 29. svibnja održavaju u Palermu, naši mladi sportaši natjecat će se u četiri sporta – atletici, tenisu, plivanju i ženskom rukometu.

Na Igrama će sudjelovati ukupno 38 sportaša i članova delegacije s otoka Korčule:

Atletika

  • Luka Sardelić, Ante Padovan, Franko Žanetić, Petra Mirošević, Marija Matulović, Nenad Šeparović –  voditelj , Gordana Šeparović, trener

Tenis

  • Marin Mažurana, Frane Jurjević, Borna Mažurana, trener Stjepan Ipša

Plivanje

  • Emanuela Rađa, Eliza Fabris, Mirna Stipanović, Marin Petković, Saša Antunović, Vinko Fabris, trener Adriana Barčić

Rukomet (ž)

  • Ivana Prižmić, Tina Dragojević, Lidija Žuvela, Mia Hrboka, Ana Zlokić, Andrea Kecić, Dunja Knežević, Mirela Alukić, Matea Vučetić, Ivana Farac, Ivana Milina, Martina Milina, Ofelija Dragojević  trener, Jagoda Milina trener

Sportski voditelj : Dalibor Antunović

  • Dušan Kalogjera, Predsjednik Udruge Igre otoka
  • Ljiljana Ujlaki – Šubić, HOO
  • Boris Žuvela, načelnik općine Vela Luka
  • Nenad Kosović, novinar
  • Sanda Gračan, liječnik

Sutra je u Palermi prvi natjecateljski dan na Igrama. Nastupaju naši tenisači i rukometašice, pa ćemo već donekle znati i koje su udaljenosti do sportskih borilišta. Sutra je i dan od otvaranja – Svečana ceremonija otvaranja održati će se u 21,00 na otvorenom, u povijesnom objektu Castello a Mare. Riječ je o fortifikacijskoj građevini, koja se nalazi u Arheološkom parku nedaleko luke, izgrađena je u 10. stoljeću i u bogatoj povijesti ovog grada bila je jedan od najvažnijih obrambenih objekata. S obzirom na već spomenute udaljenosti, to će, u ovih šest dana Igra, biti jedna od rijetkih prilika da se mladi sportaši našeg otoka opet nađu zajedno.