Međunarodni dan starijih osoba obilježen je u Domu za starije osobe u Korčuli

Međunarodni dan starijih osoba svečano je obilježen 01. listopada 2015. godine u Domu za starije osobe u Korčuli.

Ujedinjeni narodi su prije 25 godina proglasili 1. listopada Međunarodnim danom starijih osoba i na taj način ukazali na njihovu važnost i potrebu osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi. Osobe starije životne dobi svojim napornim radom izgradile su naše društvo i omogućile svima nama brojne blagodati suvremenog života.

Tom je prigodom u Domu za starije osobe u Korčuli održana svečanost koju je otvorio ravnatelj Doma za starije osobe Darko Tarle zahvalivši se svima na dolasku. Čestitao je štićenicima njihov dan uz želju da im zajednički boravak u domu bude što ugodniji s puno zdravlja i trenutaka ispunjenih srećom i zadovoljstvom. Na svečanosti su prisustvovali predstavnici Grada Korčule. Gradonačelnik Andrija Fabris u ime Grada uručio je štićenicima i osoblju Doma tortu. Čestitao im je Međunarodni dan starijih osoba i poručio da će napraviti sve što može kako bi uvjeti u domu bili što bolji tako da im dani provedeni u zajednici budu mirniji i veseliji. Na svečanosti se svima prisutnima obratila i socijalna radnica Delfa Hodnik ističući važnost starijih osoba kao članova svakog društva, te ukazala kako su veliki trud i briga potrebni da bi se održalo njihovo psiho-fizičko zdravlje.

Štićenike Doma za starije osobe razveselila su djeca iz vrtića Anđeli čuvari koja su svojim pjesmama, plesom, recitacijama i poklonima uveličala njihov dan. Također na svečanosti su nastupali Duo “SOL”  (harmonika, Ante Petković i  gitara, Dražen Burazer) koji već petu godinu na dan 01. listopada svojim programom uveseljavaju štićenike Doma za starije osobe u Korčuli koji im se uvijek iznova raduju. Dan je obilježen uz pjesmu, hranu, radost i smijeh.

O ovom događanju, kako doznajemo, štićenici Doma za starije osobe razgovarali su danima unaprijed i s radošću ga iščekivali. Njegovateljice su uložile veliki trud kako bi svi štićenici i štićenice doma prikladno sređeni i dotjerani proslavili ovaj dan. Radost ovih ljudi govori o tome koliko su ovakva okupljanja u kojima im se ukazuju zaslužena ljubav i pažnja od velike važnosti.