Najmlađi Kapekaši u finalu državnog prvenstva u vaterpolu za uzrast nada.

Najmlađi Kapekaši pišu povijest korčulanskog kluba. Svojim uzastopnim pobjedama stigli su do finala državnog prvenstva u vaterpolu za uzrast nada.

Korčulanski plivački klub (KPK) je u finalu državnog prvenstva u vaterpolu za uzrast nada. Najmlađi Kapekaši pišu povijest korčulanskog kluba. Prvi put je jedna selekcija KPK u finalu državnog prvenstva od samostalnosti Lijepe naše. Šest pobjeda, svaka uvjerljiva, niti jedna ispod šest razlike, tako da je nakon svake suparniku preostalo samo da čvrsto stisne ruku domaćinu te mu čestita na zasluženom uspjehu.

Treslo se u srijedu navečer zdanje ‘Gojko Arneri’ od podrške i pljeska na račun KPK. Sve je u drugom polufinalu bilo jasno nakon prve četvrtine. Konačni rezultat – 13:3 za KPK – govori što se događalo u 20 minuta polufinala protiv zagrebačke Mladosti, čiji su igrači i trener nakon utakmice stali uz rub bazena u kojem su još bili domaćini te im zapljeskali. U finalu KPK čeka Primorje EB, koje je u prvom polufinalu na četverce dobilo Juga, a prijepodne je KPK baš to Primorje dobio sa 7:1 u odluci o pobjedniku četvrtfinalne skupine ‘F’.

To govori kako se nizu KPK ne vidi kraj. Ipak, naravno, trebat će i sedmi put na ovom prvenstvu biti pravi!

Marijan Duhović je postigao u polufinalu pet pogotka, Toni Mozara četiri, po jedan Viktor Antunović, Danijel Caktaš, Domagoj ČaleMarin Čumbelić. Pod vodstvom trenera Marinka Bojića i Vilija Mladinićapobjedu su u polufinalu potpisali još Robert Fiorenini, Marko Filippi, Ivo Milat, Iva Fabris, Paula Batinović, Roko Krkeljaš, Zrinska FabrisAntonio Silić.

Danas, 24. ožujka program je započeo u 8 sati utakmicama za 15. i za 13. mjesto, zadnje dvije utakmice su utakmica za treće mjesto (Jug CO – HAVK Mladost) te finale (KPK – Primorje EB).

Izvor: Dubrovački vjesnik