Obilježavanje Dana mediteranske obale 02. listopada 2015.

Program obilježavanja Dana obale održat će se u petak 2. 10. u 10:40 u Gradskom parku, pokraj „Kutka knjiga“, a u slučaju lošeg vremena u auli Doma kulture u Korčuli.

Gradski muzej Korčula, međunarodna knjižara Kutak knjiga i neformalna mreža otočnih institucija i udruga u kulturi kor::net pozivaju vas 02. listopada 2015. na obilježavanje Dana mediteranske obale u Gradskom parku, pokraj „Kutka knjiga“ u 10:40, a u slučaju lošeg vremena u auli Doma kulture u Korčuli. Inicijativu za obilježavanje Dana obale  pokrenuo je Centar za regionalne aktivnosti Programa prioritetnih akcija koji u okviru UNEP-ovog Mediteranskog akcijskog plana. Središnja svečanost svake se godine održava u nekoj od regija i gradova Mediterana, a ove godine to su Antibi, u Provansi u Francuskoj. Stoga se dio programa odvija i u okviru Rendes-vous festivala Francuske u Hrvatskoj.

Nakon programa u parku, posjetitelji  u galeriji siva zona, Put sv. Nikole,  mogu razgledati instalaciju ruskog umjetnika Alexeia Blinova. To je serija hologramskih snimaka uzoraka leda izvađenih četiri kilometara ispod površine zaleđenog jezera Vostok na Anktartiku,koji nam otkrivaju materijalnost površine našeg  planeta prije 400000 godina.

Na sve ponuđene programe ulaz je slobodan.