Brod AZURA u prvom posjetu Korčuli

U četvrtak, 22. travnja 2010. u jutarnjim satima, u Korčulu je po prvi put uplovio mega cruiser "Azura" britanske kompanije "P & O Cruises" sa preko tri tisuće putnika te se usidrio u kanalu.

U prigodnom programu koji su za oko 500 putnika i članova posade organizirali Turistička zajednica i Grad Korčula sudjelovali su folklorna grupa Moreška KUD i ženska klapa Tiramol iz Korčule.

Naši gosti su posebno bili iznenađeni i oduševljeni instalacijom koju su učenici i nastavnici OŠ Petra Kanavelića iz Korčule izradili na Spomeniku od oko 70.000 raznobojnih plastičnih čepova u čast obilježavanja Dana planeta Zemlje. I ovom prigodom im se još jednom zahvaljujemo, osobito đacima PŠ Račišće i učiteljici Luči Farac.

Dobrodošlicu i ugodan boravak u Korčuli i na otoku turistima i posadi s broda zaželio je Franc Stenek, zamjenik gradonačelnika. Direktorica TZ Stanka Kraljević biranim riječima pozdravila je goste i preporučila im znamenitosti  koje bi trebali posjetiti za vrijeme svog boravka u gradu.

U prigodi prvog uplovljavanja u korčulansku luku posadi superlinera “Azura” za uspomenu su uručeni prigodni darovi Grada i Turističke zajednice.

Potpuno novi superliner P&O Azura, sestrinski brod P&O Ventura, na svoje prvo putovanje krenuo je 12. travnja 2010. godine.

Ovaj brod od 116.000 tona duljine 290 m ima 1200 članova posade. Na brodu je devetsto balkon kabina i petnaest putničkih paluba, jedanaest restorana, pet butika, četiri bazena i dva salona.

Pogledajte fotografije sa dobrodošlice gostima i posadi s “Azure” u Korčuli

 

Komentiraj