Camino Korčula

Turističke zajednice otoka Korčule temeljem Sporazuma o projektnom udruživanju provode projekt „Camino Korčula“ koji je sufinanciran sredstvima Hrvatske turističke zajednice.

Cilj projekta je daljnji razvoj aktivnog i održivog turizma koji će doprinijeti produljenju turističke sezone te ravnomjernom razvoju turizma na području otoka Korčule. Nastavak je to na projekte aktivnog, gastro i kulturnog turizma koji će ovim projektom biti dodatno valorizirani. Projekt Camino Korčula će se naravno i dalje razvijati kako u smjeru aktivnog i gastro turizma tako i u smjeru kulturnog i vjerskog turizma.

  • Trenutno postavljena ruta obuhvaća cijeli otok, cca 160 km uz napomenu da će se sljedeće godine dodati i alternativne dionice te ukoliko je potrebno modificirati postojeće.

Iako je Korčula određena kao početna točka ove rute, moguće je hodanje započeti bilo gdje na otoku jer je ruta kružna. Također, specifičnost ove vrste projekta je potreba za smještajnim kapacitetima van sezone i bilo gdje na ruti. Naime, prilikom postavljanja rute turističke zajednice odlučile su se za opciju slobodnog odabira dnevnih dionica. Ovaj model omogućava korisnicima rute da sami odrede dužinu dionice za svaki dan, a ovisno o fizičkoj spremi, interesima i naravno dostupnom smještaju.

Za potrebe promocije „Camino Korčula“ rute izrađuje se web stranica u sklopu Camino Hrvatska web stranice – https://caminocroatia.com. Jedna od komponenti na web stranici je pružanje informacija o dostupnom smještaju na samoj ruti.

  • Ukoliko ste zainteresirani promovirati svoj smještaj putem navedene web stranice te nuditi smještaj osobama koje odluče hodati „Camino Korčula“ rutom, popunite obrazac.

Od 01. do 03. prosinca organizira se Camino Korčula vikend kao svojevrsno otvaranje Camino Korčula rute. Ukoliko ste zainteresirani sudjelovati možete se prijaviti na https://forms.gle/4FrcVwVtdGncYGhD6 , odnosno možete ponuditi svoj smještaj.

Program:
1. dan petak, 01.12.23.
Korčula – Lumbarda – Žrnovo – cca 19 km
2.
dan subota, 02.12.23.
Žrnovo – Pupnat– Čara – cca 22 km (modificirana dionica)
*18:30 Otvorenje multimedijalne izložbe „Camino-Put koji spaja“ i „Camino doživljaj“ – Gradski muzej Korčula
3.
dan nedjelja, 03.12.23.
Smokvica – Blato – Vela Luka – cca 20 km (modificirana dionica)

Ukoliko trebate više informacija ili pomoć u popunjavanju obrasca možete se javiti na:
T: +385 20 715 701
M:+385 91 2223555
www.visitkorcula.eu