Pokret za radost

Coca-Cola u Hrvatskoj pokreće projekt izgradnje vježbališta na otvorenome, tzv. aktivnih zona, a o tome koji će gradovi dobiti vježbališta odlučuju sami građani putem glasovanja za svoj grad. Natječaj traje do 1. lipnja 2016. godine.

Coca-Cola u Hrvatskoj pokreće projekt izgradnje vježbališta na otvorenome, tzv. aktivnih zona, u deset hrvatskih gradova kojima se građane potiče na kretanje te educira o važnosti uravnotežene prehrane i redovite tjelesne aktivnosti za zdravlje.

Uređenje vježbališta na otvorenome nova je aktivnost u okviru višegodišnjega Coca-Colina projekta Pokret za radost.

Aktivne zone uključivat će sprave za vježbanje kojima će se moći koristiti umirovljenici, tinejdžeri, rekreativci i profesionalni sportaši, odnosno svi zainteresirani za aktivan život i vježbanje na otvorenome. Osim toga, one postaju mjesta okupljanja i povezivanja lokalnoga stanovništva te i u tom smislu daju bitan doprinos zajednici.

Coca-Cola će u gradovima u kojima budu uređena vježbališta na otvorenome u suradnji s Kineziološkim fakultetom iz Zagreba te Hrvatskim Crvenim križem organizirati i vježbanje pod nadzorom kineziologa te edukaciju i savjetovanje stručnjaka o uravnoteženoj i kvalitetnoj prehrani.

Partneri projekta Pokret za radost i inicijative uređenja aktivnih zona su Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatski Crveni križ, a podršku projektu dalo je i Ministarstvo zdravlja te Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Coca-Colinu inicijativu za uređenje aktivnih zona i poticanje građana na redovito vježbanje podržao je i nekadašnji rukometni reprezentativac i veleposlanik projekta Mirza Džomba te voditeljica Antonija Blaće.

O tome koji će gradovi dobiti vježbališta na otvorenome odlučit će sami građani, koji će moći glasovati za svoj grad na mrežnoj stranici www.pokretzaradost.hr od 15. travnja do 1. lipnja 2016. godine.