Dječji vrtić na skupu u Hvaru

14. listopada 2011. god. na Hvaru, naš vrtić je sudjelovao na stručno - znanstvenom skupu "OD BAŠTINE ZA BAŠTINU" u organizaciji Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, a skup je vodila doc.dr.sc. Hicela Ivon.

Ovo su bili 8. dani otočkih dječjih vrtića županija Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske (u Korčuli su održani 2007. godine) na kojima redovno sudjeljujemo.

Naš grad Korčulu i vrtić predstavili smo pod nazivom “Kad odrastem bit ću MOREŠKANT“, kao jedan već ostvaren, posebno uspješan baštinski projekt, koji traje do danas. Projekt je prikazan multimedijalno putem power pointa, a predstavile su ga  odgojiteljice Anka Pendo i Daniela Farčić te ravnateljica Fani Ivelja.

“Živimo na otoku…otok…uronjen u more… oko nas more, gore nebo…zarobljeni…ili slobodni…
I jedno i drugo:
Ovako “zarobljeni” uspjeli smo sačuvati svoje baštinske bisere, a živimo slobodno  u prelijepom spoju plavetnila i bjeline kamena našeg grada Korčule,  u “muzeju na otvorenom”, daleko od nove bolesti današnjice zvane “stres”.
Naša djeca su sretna djeca, djeca koja u vrtiću između sebe pričaju o svojoj Korčuli, o roditeljima koji kroz tradicijske aktivnosti žive baštinu ostavljenu nam u naslijeđe. Osluškujući ih nastali su mnogi naši projekti o baštini i  svi su uglavnom povezani i utkani u naš otočki život.”

Komentiraj