Dodijeljene nagrade sudionicima natječaja Priče naših starih

Korčula, 12.12.2012. Večeras su u atriju Doma kulture u Korčuli svečano uručena priznanja i nagrade učenicima osnovnih škola za sudjelovanje u literarno-likovnom natječaju "Priče naših starih", s ciljem očuvanja naše kulturne baštine. Osim dodjele nagrada upriličena je izložba svih radova pristiglih na natječaj, čitanje nagrađenih radova uz klapsko pjevanje i prigodno čašćenje.

Bilo je veselo večeras u atriju Doma kulture u Korčuli, gdje su uz publiku, roditelje  i mentore  glavne zvijezde bili učenici osnovnih škola koji su se odazvali zajedničkom pozivu Gradske knjižnice Ivan Vidali Korčula i TZ Grada Korčule i općine Lumbarda, da sa svojim literarno-likovnim radovima kroz Mjesec hrvatske knjige, sudjeluju na natječaju pod nazivom Priče naših starih.

Kako je uvodno objasnila ravnateljica Gradske knjižnice Tajana Grbin, bio je to natječaj na temu međugeneracijske solidarnosti, u kojemu smo pokušali da našoj djeci prenesemo osjećaje poštovanja prema kulturnim dobrima i prirodnom okolišu, te ljubav prema očuvanju kulturne baštine i tradicija, folklornih običaja pa i usmene predaje.

Prema podacima koje je iznijela Hana Turudić, direktorica ureda TZ Grada Korčule, stručni žiri kojeg su sačinjavale Stanka Kraljević iz Turističke zajednice Grada Korčule, Milojka Skokandić iz Gradske knjižnice Ivan Vidali i Josipa Favro je od 51 pristiglih, izabrao 18 radova koje su čitali nagrađeni učenici. Svi autori su dobili priznanja.

Iz OŠ Petra Kanavelića Korčula pristiglo je 29 radova, iz područne škole Lumbarde 2 skupna rada, iz OŠ Ante Curać Pinjac iz Žrnova 6, iz Čare kao područnog odjela OŠ Smokvica 2 rada.
Stigli su i radovi iz škola izvan Korčule, iz OŠ Vidovec iz Vidovca 1, te iz OŠ Zadarski otoci iz Zadra ukupno 11 radova.
Svi pristigli radovi bili su izloženi na zidnim panoima u atriju.

Tekst i snimak: Niko   Perić