Drugi međunarodni partnerski sastanak u okviru EU projekta JOINT SECAP

U srijedu 19. lipnja 2019. godine potpisan sporazum o suradnji na projektu između čelnika jedinica lokalne samouprave otoka Korčule.

Sporazum o suradnji na projektu JOINT SECAP – Zajednička strategija za prilagodbu klimatskim promjenama u obalnim područjima (eng. Joint strategies for Climate Change Adaptation in coastal areas) potpisali su načelnica Općine Vela Luka Katarina Gugić, gradonačelnik Grada Korčule Andrija Fabris, načelnik Općine Blato Ante Šeparović, načelnik Općine Smokvica Kuzma Tomašić i načelnik Općine Lumbarda Igor Kršinić. Sporazum je potpisan u sklopu drugog međunarodnog partnerskog sastanka koji je 18. i 19. lipnja 2019. održan u Veloj Luci.

Projekt JOINT SECAP provodi se putem Programa Interreg Italija – Hrvatska. Ukupna vrijednost projekta je 2.094.857,50 €, od čega koristi javno financiranje u 85%-tnom iznosu iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od  1,780,628.88 €, a ostali dio iz nacionalnog sufinanciranja u iznosu od 314.228,63 €. Na projektu sudjeluje ukupno 8 partnera. Općina Vela Luka jedan je od partnera, te će kao koordinator izraditi strategiju upravljanja klimatskim promjenama za cijeli otok što uključuje aktivnosti usmjerene na podizanje svijesti građana o rizicima i odgovarajućim mjerama vezanim uz klimatske promjene.

Više možete pročitati ovdje.