DVD Korčula: Prezentacija novih vatrogasnih pomagala

Korčula, 20.sijwčnja 2012. U vatrogasnom domu u Korčuli održana je u petak poslijepodne prezentacija i obuka vatrogasaca u korištenju novih pomagala za spašavanje unesrećenih iz prometnih nezgoda

.

.

Uz zapovjednike i predstavnike DVD-a s otoka Korčule i poluotoka Pelješca na prezentaciji su bili i članovi Javne vatrogasne postrojbe iz Dubrovačkog primorja i otoka Mljeta.

U nazočnosti gradonačelnika Korčule Mirka Duhovića, njegovog zamjenika Franca Steneka i predsjednika Gradskog vijeća Lovra Krstulovića, o ovim je vrijednim pomagalima sa strane struke govorio pročelnik Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Stijepo Bašica. On je istakao da su vatrogasci Grada Korčule i općine Smokvica dobili uz pomoć lokalne samouprave izuzetno vrijedne alate, što je i viđeno za vrijeme današnje prezentacije i obuke vatrogasaca. Grad Korčula je iz gradskog proračuna za ovu opremu izdvojio 120 tisuća kuna.

DVD Korčula nabavilo je hidraulične škare za rezanje, širenje i razvlačenje lima s potrebnim priborom i pomoćnim alatom za spašavanje ljudi i imovine, posebno za spašavanje unesrećenih iz prometnih nezgoda koje su sve češće, rekao je pročelnik vatrogasaca županije Stijepo Bašica. Nažalost u tim nezgodama vatrogasci imaju sve više posla.

DVD Smokvica nabavilo je takozvani visokotlačni modul koji služi za gašenje požara te za intervencije u prometnim nezgodama, posebno kod zapaljenja vozila.

Tekst: Niko Perić

Komentiraj