Grad Korčula potpisnik Provedbenog sporazuma One-Stop Service Centra DNŽ

Danas je u prostoru Velike vijećnice Grada Dubrovnika svečano poptisan Provedbeni sporazum članica One-Stop Service Centra DNŽ. U ime Grada Korčule Sporazum sa Regionalnom razvojnom agencijom DUNEA potpisao je zamjenik gradonačelnika Franc Stenek

Dubrovačko-neretvanska županija je sudionik EU projekta “Razvoj investicijskog okruženja” IPA 2007/HR/16IPO/001 i nastavak je to prethodne faze Programa certificiranja regija za ulaganja (ICPR) kako bi se hrvatske županije pripremile za proaktivno privlačenje inozemnih izravnih ulaganja (FDI). Kao jedan od najvrednijih ugovora o uslugama financiran od strane Europske unije u Republici Hrvatskoj, ovaj projekt je vrijedan 2,5 milijuna EUR, od čega EU financira 75%, a Republika Hrvatska 25%. U sklopu Projekta su 4 standarda: Informacijski, Imovinski, Marketing i Benchmarking a temeljem kojih se vrši certificiranje županija po Projektu.

Kako je ovom prigodom istaknula načelnica Odjela za poticanje ulaganja i investicije pri Upravi za gospodarsku diplomaciju, izvoz i investicije u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Ljiljana Zajc bitna sastavnica ovog standarda je osnivanje i djelovanje One-Stop service Centra s pristupom ka potencijalnom ulagaču kao korisniku usluga, a koji će biti organiziran pod okriljem Regionalne razvojne agencije „Dunea“ d.o.o..

Preporuka Upravljačkog odbora Projekta jest da se potrebna suradnja u najbržem mogućem servisiranju potencijalnih ulagača/investitora definira potpisivanjem Provedbenog sporazuma između Regionalne razvojne agencije Dunea d.o.o. i ključnih institucija, organizacija i tijela lokalne samouprave sa područja Dubrovačko-neretvanske županije, koji je danas i potpisan.

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić podržao je rad projektnog tima i naglasio prednosti koje se očekuju od provedbe istog dok je glavni konzultant pri Projektu Bill Wining istaknuo koje je još obveze potrebno ispuniti kako bi naša Županija bila certificirana po Projektu.

/DNŽ/