Gradonačelnik primio časnike Ratne škole “Ban Josip Jelačić”

Korčula, 31. svibnja 2011. Gradonačelnik Mirko Duhović upriličio je danas u Gradskoj vijećnici primanje za djelatnike i polaznike XIII. naraštaja Ratne škole "Ban Josip Jelačić".

U sklopu redovnoga Plana i programa izobrazbe u 2011. godini osamnaest časnika, polaznika XIII. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić“, na čelu s brigadnim generalom dr.sc. Slavenom Zdilarom i načelnikom Ratne škole brigadirom Antunom Čičkom, danas su posjetili Korčulu. Doplovili su ratnim brodom “A. Mohorovičić” i točno u 9 sati vezali se uz istočnu rivu. Srdačno su ih dočekali gradonačelnik Mirko Duhović, zamjenik gradonačelnika Franc Stenek te ravnatelj ŽLU Vedran Leleković.

Inače, Ratna škole „Ban Josip Jelačić“ je najviša škola u sustavu vojne izobrazbe u OSRH. U njoj se školuju časnici iz Hrvatske i inozemstva, a studijska putovanja poput ovog dio su praktičnog programa. U ovoj generaciji su među polaznicima i dvoje visokih časnika iz Republike Bosne i Hercegovine i Republike Makedonije, što je u skladu s dosadašnjom praksom vojne razmjene i suradnje prijateljskih zemalja.

Gradonačelnik Duhović je, izražavajući dobrodošlicu, govorio o Gradu Korčuli, ostvarenjima i budućim planovima.

Nakon druženja u prostorima Gradske vijećnice, za visoke vojne goste organiziran je obilazak povijesne jezgre grada.