Humanitarna akcija “Srcem za male heroje”

Javna vatrogasna postrojba Grada Splita organizira 2. po redu humanitarnu akciju "Srcem za male heroje" kojoj je cilj prikupiti određeni dio sredstava za nabavku medicinskog uređaja odjelu Klinike za dječje bolesti KBC-a Split, zavod za intezivnu pedijatriju.

HAMILTON-T1 je medicinski uređaj potreban odjelu, inteligentni transportni ventilator koji pruža ventilacijsku terapiju za najmanje i najkrhkije pacijente tijekom transporta od Zadra do Dubrovnika, po potrebi i šire područje. Djelatnici Zavoda za intenzivnu pedijatriju, pedijatar intenzivist i intenzivistička medicinska sestra, nakon stabilizacije novorođenčeta i započete mehaničke ventilacije, u ustanovi gdje je dijete rođeno, prevoze novorođenče vojnim helikopterom u Split na daljnje liječenje, a upravo Hamilton transportni respirator je najbolja ventilacijska opcija za našu djecu.

U akciji sudjeluju gradovi Dalmacije, sve žurne i prateće službe RH, vatrogasci, policija, vojska, zdravstvo, hgss, mup civilna zaštita, crveni križ, Lučka kapetanija Split, razne gradske, državne i privatne tvrtke.

Grad Korčula se donacijom uključuje u akciju!

Donirati se može:
uplatom na humanitarni IBAN Javne vatrogasne postrojbe Grada Splita HR3524070001300027858
• putem WEBSHOP-a http://srcemzamaleheroje.hr (Dostupne su boje majica crvena, bijela i plava boja, veličine od xxs do xxl. Majice su proizvodnja Omiškog Galeba, oznake Hrvatska kvaliteta, posjeduju certifikat “Oko-tex” što dodatno ukazuje da upotrijebljene sirovine i tehnološki procesi zadovoljavaju stroge ekološke kriterije.)

Glavni, a ujedno i završni događaj je humanitarna utrka, održava se 31.07.2022. Start je u 19:00 sati sa Rive, a cilj je ispostava JVPGS Marjan (udaljenost 2,3km).