Izvansezonski plovidbeni red za 2010. godinu

U izvansezonskom redu plovidbe na trajektnoj liniji Orebić-Dominče izostavljeno putovanje s polaskom u 8:00 sati iz Dominča, a novost je da su gotovo svi polasci iz Dominča pomaknuti za 10 minuta kasnije. Na dužobalnoj liniji Rijeka-Split-Stari Grad-Korčula-Dubrovnik plovidba će biti ponovno uspostavljena 23. svibnja 2010. godine

Upravno vijeće Agencije za obalni linijski pomorski promet je na sjednici održanoj 4. ožujka 2010. godine dalo suglasnost na izvansezonski plovidbeni red koji će se primjenjivati u razdoblju od 8. ožujka do 31. svibnja 2010. godine.

U odnosu na redove plovidbe koji su vrijedili od 1. siječnja do 7. ožujka došlo je do smanjenja broja putovanja na pojedinim trajektnim linijama. Time se omogućava ušteda od 35 milijuna kuna, a u cilju premošćavanja nedostatka sredstava uvjetovanog smanjenjem stavki za obalni linijski pomorski promet u proračunu za 2010. godinu.

Istodobno je odlučeno da u izvansezonskom razdoblju neće biti reduciranja putovanja na brodskim i brzobrodskim linijma. Sezonskim plovidbenim redom, koji vrijedi od 1. lipnja do 30. rujna 2010. godine, nisu predviđene nikakve redukcije na trajektnim, brodskim i brzobrodskim linijama, što znači da će on biti jednak onom iz sezone 2009.

Izvansezonski plovidbeni red usuglašen je s Odlukom o izmjeni Odluke o određivanju državnih linija u javnome prijevozu u linijskom obalnom pšomorskom prometu koju je donijela Vlada Republike Hrvatske.

Predviđeno smanjenje broja putovanja odnosi se na sljedeće linije s područja nadležnosti Županijske lučke uprave Korčula:

  • Na dužobalnoj liniji Rijeka-Split-Stari Grad-Korčula-Dubrovnik plovidba će biti ponovno uspostavljena 23. svibnja 2010. godine
  • Na liniji 634 Orebić-Dominče broj putovanja se sa sadašnjih 15 smanjuje na 14 dnevno.

(Izvor: HGK Županijska komora Dubrovnik)

Plovidbeni redovi za linije na kojima je došlo do izmjena: