Javnozdravstvena akcija u gradu Korčuli – 02. kolovoza 2021.

Javnozdravstvena akcija u Gradu Korčuli održat će se 2. kolovoza 2021. u vremenu od 18.00h do 22.00h na istočnoj rivi na motornom brodu „Nikola“.

Dana 2. kolovoza 2021., u organizaciji Hrvatskog društva za hipertenziju, Hrvatskoga liječničkog zbora i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a pod pokroviteljstvom Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije održati će se javnozdravstvena akcija u Gradu Korčuli na istočnoj rivi na motornom brodu „Nikola“ u vremenu od 18.00h do 22.00h.

Članovi Hrvatskoga društva za hipertenziju i studenti Medicinskog  fakulteta  građanima će izmjeriti arterijski tlak, tjelesnu visinu i tjelesnu masu, snimiti EKG, odrediti šećer u krvi i masnoću te podijeliti edukativne materijale.

Riječ je o projektu kojem je cilj promoviranje zdravoga života i podizanje svijesti o važnosti kontrole arterijske hipertenzije na otocima.

Navedena akcija održati će se uz poštivanje svih epidemioloških mjera, a svi članovi tima koji sudjeluju u ovoj akciji cijepljeni su protiv COVID 19 infekcije.

Fotografija: Hrvatsko društvo za hipertenziju