Kadeti KPK prvaci Međunarodnog memorijalnog turnira Tomo Udovičić!

Suze, smijeh, pjesma, neizmjerni ponos…. Sve su to jučer proživljavali Korčulani nakon velike pobjede malih kapekaša u finalu protiv momčadi Primorca. Naime, od 4. do 8. travnja, na bazenu u Gružu u Dubrovniku, održavao se osmi vaterpolo Međunarodni memorijalni turnir Tomo Udovičić. Dečki Korčulanskog plivačkog kluba postali su prvi pobjednici ovog turnira u kategoriji U- 14!

Nošeni snažnom pjesmom Korčulana u Gružu, kadeti su nakon poluvremena preokrenuli rezultat, koji se tada činio nedostižnim ( 5:1 za Primorac), u svoju korist te izjednačili rezultat. Nakon odigranih peteraca, kadeti Korčulanskog plivačkog kluba su, nakon samo mjesec dana od osvajanja titule Prvaka Hrvatske, dokazali kako su i najbolja kadetska momčad Europe! Kao kruna svega, Toni Mozara ponovno je proglašen najboljim igračem turnira!

Za jedno malo mjesto kao Korčula, ovo je nevjerojatan uspjeh! Mali Korčulani pokazali su snagu njihovim vršnjacima iz Barcelone, Rima i ostalih gradova sa velikom vaterpolo tradicijom.

Jednom prilikom je trener Emil Nikolić rekao: “Nigdje osim u Dubrovniku nema toliko talentirane djece za vaterpolo kao u Korčuli. Predispozicije su im fantastične. Ali, za razliku od Dubrovnika i možda koje druge sredine, Korčulani su specifični. Ne bave se samo jednim sportom. Oni što igraju vaterpolo, treniraju i rukomet, vole i košarku. Zatim su zaokupljeni i viteškom igrom Moreškom. Većina njih svira i u glazbi. Plus, svi su u vatrogasnom društvu. Pitali su me kakva su to djeca na Korčuli? Rekao sam kako se ovdje djeca rađaju s vatrogasnom kacigom na glavi, u kupaćim gaćicama, u jednoj ruci s mačem u ruci, a u drugoj s loptom. Plešu, plivaju, pjevaju i rastežu vatrogasne cijevi. To su vam djeca Korčule. Ponavljam, imamo sjajne predispozicije da na kraju uspijemo stvoriti dobre igrače, možda i buduće reprezentativce.”

Svi ovi uspjesi pokazuju kako su djeca, vaterpolo struka i Uprava Kluba, na dobrom putu i rade odličan posao. Tko zna, možda ćemo neke od ovih mladića gledati i u kapicama naše reprezentacije.

Čestitamo djeci, trenerima, roditeljima, ali i svima onima koji iz “sjene” pomažu na različite načine!

Plivaj praši, naprid naši, na vas gleda Korčula….. ?‍♂️

Foto: Andrea Tedeschi

 

Jedan komentar za “Kadeti KPK prvaci Međunarodnog memorijalnog turnira Tomo Udovičić!

  1. Stalni link: KORČULA - Kadeti KPK osvojili Međunarodni memorijalni turnir Tomo Udovičić u Dubrovniku - Pokret Otoka | Pokret Otoka

Komentiraj