Konstituirano Gradsko vijeće Grada Korčule

Izborom dr. Lovra Krstulovića (SDP) za predsjednika Gradskog vijeća Grad Korčula je nakon više od pet mjeseci ponovo dobio svoje predstavničko tijelo. Novoj konstituirajućoj sjednici prisustvovalo je svih petnaest vijećnika novog saziva, a Krstulović je izabran glasovima 9 vijećnika iz koalicije SDP-HNS-HSU (6), Korčulanske lige (2) i HSLS-a (1).

Danas je u Gradskoj vijećnici održana nova konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća koju je sazvao g. Baldo Pušić, predstojnik Ureda državne uprave u DNŽ.

Sjednici je prisustvovalo svih petnaest vijećnika izabranih na prijeveremenim lokalnim izborima za Gradsko vijeće, održanim 3. travnja 2011. godine.

Nakon što je Mandatni odbor u sastavu  Joško Cebalo (HDZ) – predsjednik, Julio Marelić (SDP) – zamjenik predsjednika te Vjeran Filippi (KL) – član utvrdio da se na sjednici mogu donositi pravovaljane odluke predsjedanje je preuzeo najstariji vijećnik, Ivan Farac (HDZ).

Uslijedila je svečana prisega svih vijećnika, a potom i izbor Odbora za izbor i imenovanje. Kao i na prethodnoj sjednici u sastav tog Odbora ušli su: Robert Lučić (HNS) – predsjednik, Tino Andrijić (HDZ) – potpredsjednik, Lovro Krstulović (SDP) – član, Andrija Fabris (HDZ) – član i Marinko Pažin (HSP) – član.

Za predsjednika Gradskog vijeća zaprimljena su dva prijedloga:

  1. Andrija Fabris (HDZ), kojeg je predložio Odbor za izbor i imenovanje,
  2. Lovro Krstulović (SDP), kojeg je predložilo 6 vijećnika koalicije SDP-HNS-HSU.

Prvo se glasovalo za kandidata Andriju Fabrisa.
Rezultati glasovanja: ZA – 6 vijećnika HDZ-HSS i HSP, PROTIV– 6 vijećnika SDP-HNS-HSU, SUZDRŽANI – 3 vijećnika NGL KL i HSLS.

Zatim se glasovalo za kandidata Lovra Krstulovića.
Rezultati glasovanja: ZA – 9 vijećnika SDP-HNS-HSU, NGL KL i HSLS, PROTIV – 6 vijećnika (HDZ-HSS i HSP.

Glasovalo se javno.

Prema rezultatima glasovanja za novog (starog) predsjednika Gradskog vijeća Grada Korčule izabran je Lovro Krstulović (SDP).

Izborom predsjednika konstituirano je Gradsko vijeće Grada Korčule.

/Fotografija: Niko Perić/

Jedan komentar za “Konstituirano Gradsko vijeće Grada Korčule

  1. Baš dobro što je i ovoj agoniji doša kraj. Nadan se da su svi iz ove uzaludne storije naučili lekciju i da će se sad ćapat posla. Para mi se da bi svak zdrave glave mora bit zadovojan da finalmente možemo poć naprid, ma po onemu što san pročita na jednemu portalu,- ostaje ona: Ušivac- ušivac. Što je bilo potriba uz obavijest o formiranju GV reciklirat ona priopćenja HSLS-a i Korčulanske lige? To može činit samo onaj kojemu je uvik na pameti unošenje razdora i stvaranje zle krvi među našima vijećnicima. Da čovik bude zločest ni potriba imat puno pameti, ali to smo od dotičnih već naučili, iako nan stalno držu lekcije o poštenju i neizmjernoj jubavi prima Korčuli. Bilo bi nan svima puno boje da je manje «volu». Okanite se ćorava posla i ćapajte se posla, jerbo smo radi vas izgubili puno vrimena.