Korčulani obilježili blagdan Svih svetih

1.studenoga 2014. Korčulani su obilježili svetkovinu Svih svetih, koja se u ovome gradu obilježava na osobit način,jer je najstarija bratovština Svih Svetih(osnovana na današnji dan,1301.godine).

Bratovština je slavila svoj dan,gdje je u njihovoj crkvi Svih Svetih bila jutarnja sveta misa,zatim župna sveta misa,kojoj je u 10 sati prethodila bratimska procesija okolo grada.Danas poslijepodne groblje sv.Luke je bilo puno svijeta,dok su grobovi njihovih najmilijih umrlih bili ukrašeni cvijećem i svijećama čime se je i na taj način vidjela briga za sve pokojnike.

Ispod centralnog gradskog križa vijence su uz upaljene svijeće postavili predstavnici Grada Korčule,gradskih udruga,ustanova i političkih stranaka odajući tako počast i zahvalnost svim stradalima u Domovinskom ratu. Nakon molitve pored centralnog gradskog križa,korčulanski je župnik don Frano Kuraja,predvodio pratnju uz obilazak grobova,da bi se poklonili uz počast i na grobu hrvatskog branitelja Gorana Lasića,na čijem su grobu nalazi kip u obliku rukometne lopte,kojega su postavili njegovi prijatelji i suigrači iz RK Korčula. Ispred grobne kapele održana je misa koju je uz korčulanskog župnika vodio dominikanac pater Marko Bobaš,uz nastavak molitve“odrješenje“za pokojne. Nakon obreda su bratimi Svih svetih uz zajedničko druženje evocirali uspomene na pokojne članove,ali i najznačajnija događanja u ovoj najstarijoj bratovštini koja je od osobitog značaja za vjerski život Korčule.