Korčulansko-pelješko srce – radio emisija Povišeni krvni tlak

U sklopu reliziranja programa prevencije bolesti srca koji humanitarna udruga "Korčulansko-pelješko srce" provodi od prosinca 2009. godine, primarijus dr. Davor Podbevšek će u petak, 7. svibnja 2010. godine u 10:30 sati na Radio - Korčuli govoriti o glavnim čimbenicima rizika za nastanak srčanih bolesti

 

U petak 7. svibnja u 10:30 sati na valovima Radio Korčule bit će emitirana emisija na temu „Povišeni krvni tlak – 1.dio“.

To je peta edukativna emisija iz programa preventive kardiovaskularnih bolesti koju uređuje prim. dr. Davor Podbevšek, specijalist internist Doma zdravlja Korčula i Predsjednik humanitarne udruge „Korčulansko – Pelješko srce“. Svrha ovih emisija je upoznavanje stanovništva otoka Korčule i poluotoka Pelješca sa načinima pravovremenog sprečavanja nastanka bolesti srca s obzirom da su te bolesti danas najčešći uzrok smrti u našoj zemlji i u svijetu.

Udruga „Korčulansko- Pelješko srce“ obavještava da nastavlja provoditi akciju prikupljanja donacijskih sredstava za novi ultrazvuk srca koji se namjerava dati na upotrebu internističkoj službi Doma zdravlja Korčula kako bi se tim aparatom mogli služiti svi stanovnici otoka Korčule i poluotoka Pelješca putem liječničke uputnice. Radi se o najsuvremenijem ultrazvuku srca koji će se koristiti za otkrivanje, liječenje i praćenje svih bolesti srca. Ovaj uređaj ima posebnu važnost u ranom otkrivanju bolesti srca posebno u hitnim stanjima što može biti spasonosno za život posebno uzimajući u obzir koliko daleko živimo od prve bolnice.

Naša se Udruga ovim putem od srca zahvaljuje svima Vama koji ste nam svojom uplatom već pomogli.

Humanitarna udruga „Korčulansko-Pelješko srce“