Korčulansko-pelješko srce – Treća radio emisija o bolestima srca

U sklopu reliziranja programa prevencije bolesti srca koji humanitarna udruga "Korčulansko-pelješko srce" provodi od prosinca 2009. godine, primarijus dr. Davor Podbevšek će u petak, 26. veljače 2010. godine u 10:30 sati na Radio - Korčuli govoriti o glavnim čimbenicima rizika za nastanak srčanih bolesti

 

Humanitarna udruga “Korčulansko-Pelješko srce” započela je tijekom prosinca 2009. svoj program prevencije bolesti srca postavljanjem promidžbenih plakata na oglasnim tablama u svim našim mjestima i zdravstvenim ustanovama.

Istovremeno je u suradnji sa Radio postajom “Korčula” započet ciklus emisija s temama iz prevencije srčanih bolesti koje uređuje i vodi predsjednik Udruge prim. dr. Davor Podbevšek, specijalist internist Doma Zdravlja u Korčuli.

U prvoj emisiji govorilo se o razlozima nastanka i ciljevima udruge “Korčulansko-Pelješko srce” i značenju bolesti srca u današnjem vremenu, dok je u drugoj bilo riječi o najčešćim bolestima srca: koronarnoj bolesti i infarktu srca.

Treća emisija na Radio Korčuli emitirat će se u petak, 26. veljače 2010. godine u 10:30 sati, a u njoj će prim. dr. Podbevšek govoriti o glavnim čimbenicima rizika za nastanak srčanih bolesti (pušenju i povišenim masnoćama u krvi).

Ovakve edukativne emisije Udruga planira održavati na Radio postaji Korčula svaki mjesec, s time da će svaka biti još  jednom reemitirana nakon dva tjedna – petkom, u popodnevnim satima.

Udruga “Korčulansko-Pelješko srce” također izvještava da je započela i donacijsku akciju prikupljanja novčanih sredstava za novi ultrazvuk srca koji će se dati na korištenje zdravstvenoj službi i koji će, putem uputnice, biti dostupan svakom stanovniku otoka Korčule i poluotoka Pelješca. Ovaj najmoderniji aparat namijenjen je za otkrivanje, praćenje i liječenje svih bolesti srca, a ima posebne tehničke mogućnosti u liječenju hitnih stanja, jer se pomoću njega mogu brzo i točno utvrditi uzroci naglo nastalih srčanih poremećaja koji neposredno ugrožavaju ljudski život.

Pozivamo Vas da pratite naše edukativne radio emisije te da nam pomognete Vašim novčanim prilogom u humanitarnoj akciji nabavke novog ultrazvuka srca.

Svima Vama koji ste do sada pomogli novčanim prilogom od srca zahvaljujemo!

(Udruga Korčulansko-Pelješko srce)